Hver tirsdag er Peter til et mystisk møde: - Der er noget James Bond over det

Til dagligt er Peter Froberg brugsuddeler, men han er også er en af brødene i logen Serapions-Ordenen.

53-årige Peter Froberg har været en del af brødrene siden januar 2024.
53-årige Peter Froberg har været en del af brødrene siden januar 2024.
Foto: Bent Løkke Leth, TV MIDTVEST

Hver tirsdag skifter Peter Froberg sin mørkeblå polo med Brugsen-logo ud med en hvid skjorte, slips og sort habit, så snart han har fri fra Brugsen i Silkeborg.

Det er ikke, fordi han skal til rund fødselsdag eller begravelse, men fordi han skal mødes med sine brødre.

Tidligere i år fik han nemlig en flok nye brødre, da han trådte ind som medlem i logen Serapions-Ordenen.

- Der er noget James Bond over det. Han er også et af mine idoler, fordi han altid går pænt klædt, det kan jeg godt lide. Det er dejligt at træde ud af min normale hverdag som brugsuddeler, fortæller Peter Froberg.

- Jeg kan godt forbinde mig selv med det tøj, vi har på i logen, det befinder jeg mig godt i – og jeg føler mig mandig i det.

Det var særligt det pæne tøj, fællesskabet og mystikken, der lokkede brugsuddeleren ind i logen. Se i programmet "Logens hemmeligheder", og få et særligt indblik i Peter Frobergs oprykning til anden grad.

Kunde i Brugsen blev vejen ind

I mere end 35 år har Peter Froberg arbejdet i Coop, og på sit arbejde i butikken falder han ofte i snak med sine kunder.

En dag faldt den erfarne brugsuddeler så i snak med en kunde, der i sin fritid er logemester i Serapions-Ordenen, som er en af landets største loger.

- Vi kom til at snakke om logen, og jeg kunne mærke, jeg blev meget interesseret, fortæller Peter Froberg og fortsætter:

- Så spurgte han mig, om det var noget for mig. Og så havde jeg ligesom en dør, der stod på klem, og det blev jeg meget betaget af.

Peter Froberg har tidligere været en del af både fodbold- og golfforeninger - men at være en loge-bror er særligt og spændende på en helt anden måde, understreger han.

- Der ligger en masse spænding i logehandlingerne, som jeg godt kan lide, siger han.

Hvad er det da, I laver, der kan føre til spænding?

- Ja, det kan jeg jo ikke afsløre. Det skal jo være særligt, griner han.

Alle er lige

Serapions-Ordenen, som har afdelinger i både Viborg og Silkeborg her i landsdelen, har siden logens oprindelse i 1888 haft en masse regler og ritualer.

Et af dem er, at brødrenes baggrund ikke er afgørende for medlemskab.

- Vi er både en landmand, en gartner, en speditør og meget andet. Logen henvender sig ikke kun til den højere klasse, altså der er ikke kun direktører. Den er virkelig for alle, understreger Peter Froberg.

Han fortæller også, at deres snakke inden og efter en logehandling er meget givende.

- Vi er jo ældre mennesker, der sidder i logen, og mange har meget livserfaring, og det får jeg meget nytte af. Vi har mange positive snakke, og det tiltaler mig meget, især når man har en travl hverdag, siger han.