Fejl sender Silkeborg i superligaen

Vendsyssel brugte ulovlig spiller i mandagens sejr over Silkeborg. Det har fået DBU til at dømme Vendsyssel som taber, hvilket betyder uventet oprykning til Silkeborg.

En skrivebordssejr sikrer formentlig Silkeborg en overraskende oprykning til Superligaen. Årsagen er, at Thomas Hansen fra Vendsyssel har deltaget i to kampe i samme spillerunde, hvilket er i strid med reglerne. Derfor har DBU underkendt Vendsyssels 1-0 sejr over Silkeborg i mandags og givet Silkeborg de tre points i stedet.

Teknisk misforståelse

Misforståelsen er tilsyneladende opstået, da kampen blev flyttet til mandag, og man i Vendsyssel troede, at det var en ny spillerunde.

Dermed fører Silkeborg førstedivision med 62 point foran Hobro, der ligeledes har 59 point. På tredjepladsen ligger Lyngby med 54 point. Med kun to spillerunder tilbage kan Silkeborg ikke undgå at ende på en af de to oprykningsgivende pladser.

Fejlen får store konsekvenser for Vendsyssel

For Vendsyssel får fejlen store konsekvenser. Holdet ligger nu med tre point under nedrykningsstregen med to spillerunder tilbage.

Vendsyssel har dog mulighed for at anke DBU's afgørelse de næste 14 dage.