Fanklubber slår sig sammen: - Begyndelsen på et spændende kapitel

Silkeborg IFs tre mest fremtrædende fanklubber går nu sammen i et nyt samarbejde.

20230826-182536-3-8640x5760ma
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

For fans af fodboldklubben Silkeborg IF har det gennem mange år været normalen, at de trofaste fans har været fragmenteret i flere forskellige grupper, men nu ser det ud til, at der er nye tider på vej.

Det skriver Silkeborg IF på sin hjemmeside.

– Denne fansammenslutning markerer begyndelsen på et spændende kapitel på Silkeborgs fanscene, udtaler Fanenheden Silkeborg til klubbens hjemmeside.

Tilbage i 90´erne var klubbens fans inddelt i klubberne Red Eyes, SIFanerne og Red Army, og det forsøgte man at gøre op med, da man i 1998 samlede dem og stiftede klubben SIFosis.

Siden da er der så kommet nye fangrupperinger til med blandt andet navnene Stoltheden og Ultras Drewsen, men nu forener de tre klubber kræfterne under den nystiftede paraplyorganisation Fanenheden Silkeborg. 

Organisationen har til formål at være talerør for hele fanscenen i Silkeborg og til at forstærke kulturen og fællesskabet omkring klubben.

– Gennem et tæt samarbejde og en åben kommunikation stræber vi efter at præge udviklingen af både fanzonen, stemningsskabende tiltag og sociale tiltag, lyder det fra Fanenheden Silkeborg.

Silkeborg IFs fans skal for første gang i år i aktion søndag den 18. februar hjemme imod FC København, når Superligaens forårssæson tager sin begyndelse.