Containerbrandene eskalerer i Silkeborg: Kraftigere end tidligere og nu også ild i kælder

Natten mellem tirsdag og onsdag rykkede politi og brandvæsen ud til tre påsatte brande omkring Lupinvej i Silkeborg. En af dem var i et kælderrum.

Det er 19. gang på godt fem uger, at der er påsatte brande i området omkring Lupinvej i Silkeborg. Foto: 24-7 News

Tre gange i løbet af fire minutter blev politi og brandvæsen natten mellem tirsdag og onsdag alarmeret om brande på og omkring Lupinvej i Silkeborg.

Læs også 15. containerbrand på én måned: - Vi bruger meget tid på det

Første brand var i et containeraflukke af træ på Borgergade, der er tæt på Lupinvej 99. Anden melding om brand var tæt på den første og udenfor Lupinvej 78, hvor der tidligere har været en påsat brand, mens den tredje alarmering lød på brand i et kælderrum under Lupinvej 22, 24 og 26.

- Den her gang adskiller brandene sig fra tidligere. Dels da den ene var inde i en kælder, og dels fordi de to containerbrande var meget kraftigere end tidligere. Før har der kun været ild i en container, mens det denne gang var syv til otte containere på en gang, fortæller indsatslederen fra Midtjysk Brand og Redning Allan Riisberg.

Branden i kælderen var startet i en klapvogn, der stod i kælderen.

Denne gang var containerbrandene kraftigere end tidligere. Foto: 24-7 News

- Kedelig udvikling

I løbet af godt fem uger er det med nattens tre brande nu 19. gang, at området omkring Lupinvej og Resedavej er plaget af påsatte brande. Men det er første gang, at de rykker indenfor. Politiet mangler stadig vidner til brandene.

- Vi har meget fokus på brandene i øjeblikket. Det er en kedelig udvikling, at brandene nu er rykket indenfor. Vi har ikke anholdt nogen i nat, og er stadig interesseret i at høre fra folk, der bare kan have den mindste oplysning om brandene, siger Michael Svendsen.

I kælderen under Lupinvej 22, 24 og 26 blev der i nat sat ild til en klapvogn. Foto: 24-7 News

Beboerne er utrygge

Brandvæsenets indsatsleder understreger, at beboerne i opgangen ved kælderbranden ikke har været i fare, men at der kom en del røg fra klapvognen, som spredte sig til flere opgange.

- Vi bad folk om at blive indenfor, men der var nogen, der var utrygge, da der var meget røg. Vi brugte en overtryksventilator til at få røgen ud af bygningen, forklarer Allan Riisberg.

Brandstationen ligger ikke ret langt fra boligkvarteret, så brandfolkene er ofte meget hurtigt fremme ved de påsatte brande.

- Vi er opmærksomme, når vi kører til stedet og holder øje med, om der er nogle, der løber derfra, når vi rykker ud, siger indsatslederen.

Politiet har efter en af de tidligere brande haft en person til afhøring i sagen.

02:17

Indsalg fra den 20. oktober, hvor boligområdet i Silkeborg også var plaget af påsatte containerbrande. Video: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

Luk video