Bindingsværkshus i flammer: Stråtaget en stor udfordring

Massivt opbud af mandskab kæmper med at slukke en brand i et bindingsværkshus. Stråtaget er den helt store udfordring.

Det brænder stadigt i det gamle bindingsværkshus. Foto: "Peter Erfurt, 24-7 News"

Brandvæsen og Beredskabsstyrelsen kæmper i skrivende stund med en udfordrende brand i Sejs ved Silkeborg. Et gammelt bindingsværkshus med stråtag er ramt af en voldsom brand. Brandvæsen fra både Silkeborg og Kjellerup er sat ind i kampen - og nu også Beredskabsstyrelsen.

- Det ser ud til, at branden er opstået på terrassen og har sneget sig op ad gavlen og videre til stråtaget, hvor det brænder kraftigt, oplyser indsatsleder fra Midtjysk Brand & Redning, Allan Riisberg til TV MIDTVEST. 

Vi kunne godt se, hvilken vej det gik.

Allan Riisberg, indsatsleder, Midtjysk Brand & Redning

Han fik meldingen om branden klokken 4:20.

- Det er en stor udfordring, fordi vandet preller af på stråtaget, når vi forsøger at slukke det. Og så har branden bredt sig til skunken og hulrum og ind i konstruktionen under taget, fortsætter han.

Der blev tilkaldt hjælp fra Kjellerup og Herning.

For at få slukket branden er man nødt til at få taget af. Men det er ikke så ligetil.

- Stråtaget er syet sammen med ståltråd i flere forskellige lag. Derfor er yderligere seks mand tilkaldt fra Beredskabsstyrelsen Midtjylland, oplyser indsatslederen.

- De har en speciel motorsav, som vi håber kan skære gennem alle lag af stråtaget.

Huset har ifølge Allan Riisberg fået kæmpe brand- og vandskader. Det lykkedes dog at få reddet mennesker og indbo ud.

- Vi kunne godt se, hvilken vej det gik, så vi fik reddet alt indboet ud med det samme, fortæller indsatsleder, Allan Riisberg. 

Slukningsarbejdet fortsætter søndag formiddag.

Der har været kraftig røgudvikling på stedet, da brændende stråtag ryger ekstraordinært meget, og slukningsarbejdet kommer til at fortsætte mange timer frem.

- Der er masser af arbejde med at få taget ned, så vi bliver tidligst færdige til middag – måske senere, oplyser Allan Riisberg og skynder sig tilbage til slukningsarbejdet.

Det brændende hus ligger på Tyttebærvej i Sejs.