Båd brød i brand: 30-årig fik skader flere steder på kroppen

Manden er blevet overført til traumecenteret i Skejby efter branden.

IMG20220815143549
Foto: Peter Erfurt, 24-7news

Hvad der formentlig skulle have været en fredfyldt sejltur i sommervarmen, blev mandag forvandlet til en ulykke, før det overhovedet kom så langt. 

En 30-årig aarhusianer var på vej på vandet fra Borgmesterhavnen i Silkeborgs midtby, da der pludselig opstod brand i båden.

- Vi får en melding om en brand i en båd, og der skulle være en person, der var hoppet i vandet, fortæller indsatsleder fra Midtjysk Brand og Redning, Lasse Magnussen. 

Da brandvæsenet ankom kunne brandfolkene rigtig nok se, at ilden havde godt fat i båden, og at der stod en tilskadekommen i vandet. 

- Han fortæller, at han var på vej ud at sejle, men idet han starter båden, må der være benzindampe, der er blevet antændt, forklarer indsatslederen. 


Brandfolkene lod manden blive i vandet, under opsyn, indtil ambulancen ankom. Ifølge vagtchefen hos Midt- og Vestjyllands Politi blev manden kraftig forbrændt på begge ben, begge arme og et mindre område på ryggen, men var ikke i livsfare.

Han er bragt til traumecenteret i Skejby.

Imens brandvæsenet holdt øje med manden, sørgede røgdykkere for at få bremset branden. 

Ilden nåede dog at gøre skade på et par enkelte andre både i havnen, mens båden, der brød i brand, nedbrændte.

Lige nu er brandvæsenets fokus at begrænse udslip af benzin og eventuel olie.

- Vi er i gang med en miljøindsats nu. Vi har pakket båden ind i flydeafspærringer. Og vi venter på vores egen båd, som skal trække den brændte båd væk, så vi kan få den på land, slutter indsatslederen.

Politiet oplyser, at efterforskning nu skal klarlægge den konkrete årsag til branden.