Advokat svindlede for over en halv million kroner i dødsboer – nu er han dømt

En advokat har mistet retten til at drive advokatvirksomhed. Han er blevet kendt skyldig i underslæb for 630.000 kroner.

En 52-årig advokat fra Silkeborg Kommune er onsdag blevet dømt for have svindlet med salærer fra tre forskellige dødsboer.

Dommen lyder på et års betinget fængsel og 200 timers samfundstjeneste. Oveni blev han frakendt retten til at arbejde som advokat.

Det skriver Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Svindlen, der af Retten i Viborg bliver betegnet som værende af ”særlig grov karakter”, blev begået i 2014 og 2015, hvor advokaten hævede i alt 780.000 kroner i de tre dødsboer uden på forhånd at have fået tilladelse fra skifteretten.

Retten vurderer, at advokaten begik underslæb for 630.000 af de 780.000 kroner.

- Jeg er tilfreds med dommen. Det er vigtigt, at vi ikke har advokater, der tager af klienternes penge. Derfor er jeg selvfølgelig godt tilfreds med, at den dømte også blev frakendt retten til at drive advokatvirksomhed, siger specialanklager hos Midt- og Vestjyllands Politi Gorm Søgaard Lund ifølge pressemeddelelsen.

Den 52-årige mand er desuden blevet dømt for at have optaget ulovlige anpartshaverlån. Det udløser en bøde på 25.000 kroner.