24-årig tog på tyvetogt i supermarkeder og sparkede kunder

Det gik fra at være et tyveri til at være et røveri, da en 24-årige tirsdag ville stikke af med stjålne varer fra en SuperBrugsen og sparkede ud efter flere kunder i butikken.

(Genrefoto)
(Genrefoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

En 24-årig mand med bopæl på Ikast-egnen var tirsdag aften meget opsat på at få fat i en lang række dyre dagligvarer, men havde dog ingen intentioner om at betale for dem. 

Klokken 20.51 modtog politiet en anmeldelse om et røveri i SuperBrugsen på Søtorvet i Silkeborg, oplyser Kenn Sølvkær Jensen fra lokalpolitiet i Silkeborg til TV MIDTVEST. 

Her var den 24-årige gået ind for at fylde en kurv med blandt andet røget laks og spiritus. I alt smed han varer i kurven for 2729,35 kroner, inden han blev spottet af butikkens personale, som genkendte ham.

- Han har vist stjålet før, så de bad ham om at stille kurven og forlade butikken, men det ville han ikke, siger Kenn Sølvkær Jensen. 

I stedet løb han ud af butiksområdet, hvor to kunder forsøgte at stoppe ham ved at sige, at han skulle stille kurven, men det tog den 24-årige ilde op. 

- Han sparkede ud efter kunderne og ramte blandt andet den ene, som fik en hudafskrabning. Der gik det fra at være et tyveri til at være et røveri, siger Kenn Sølvkær Jensen.

En tredje kunde kom derefter de to til undsætning, og det lykkedes den tredje kunde at få tilbageholdt varerne, hvorefter den 24-årige flygtede fra butikken.

Fortsatte sit togt i Føtex

Men han var ikke færdig med at forsøge at stjæle. 

Et kvarter efter dukkede han op i Føtex på Silkeborg Torvet, hvor han igen begyndte at fylde en kurv. Her røg der varer i for cirka 2000 kroner. 

- Han havde pillet alarmerne af nogle spiritusflasker, han havde lagt i kurven. Han havde også spiritus gemt under jakken, siger Kenn Sølvkær Jensen. 

I Føtex blev den 24-årige også genkendt, og derfor kontaktede personalet politiet, som kom og anholdt manden i butikken klokken 21.20. 

- Han er sigtet for både røveri og tyveri og blev taget med på stationen, hvor han fik taget fingeraftryk og DNA, siger Kenn Sølvkær Jensen.

Den 24-årige blev løsladt igen klokken 01.30 natten til onsdag.