13-årig tilbageholdt: Stod med pistollignende-genstand i skolegården

Politiet har nu taget drengen med til afhøring på stationen.

Omkring klokken 13 torsdag modtog politiet en anmeldelse om, at der stod en person med en pistol ved Balleskolen i Silkeborg. Det skriver Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

En medarbejder havde fra skolens lærerværelse set en ung mand med noget i hånden i udkanten af skolegården. Medarbejderen troede, at det var en sort pistol, og derfor blev politiet alarmeret.

Drengen løb fra stedet, da han fik øje på anmelderen, men klokken lidt i 14 fik politiet kontakt med en 13-årig dreng, der passede på anmelderens signalement.

Genstand var i virkeligheden softgun

Drengen havde ikke længere den pistollignende genstand på sig, som anmelderen havde set. Han indrømmede dog overfor ordensmagten, at han havde haft det og efterfølgende viste han politiet en softgun, som svarede til den, anmelderen havde beskrevet.

Den 13-årige blev efterfølgende taget med på stationen til afhøring. Hans familie samt de sociale myndigheder er kontaktet, og Midt- og Vestjyllands Politi har været kontakt med skolens ledelse med henblik på at orientere elever og forældre om episoden.

Vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi opfordrer desuden forældre til at snakke med deres børn og unge om alvorligheden ved at rende rundt med en legetøjspistol.

- Når vi får en melding om en person med en pistol, tager vi det altid meget alvorligt. Vi er nødt til at være forberedt på, at det kan være en rigtig pistol, der er tale om. Indtil vi er helt sikre på, at der kun er tale om en legetøjspistol, håndterer vi situationen, som var pistolen ægte, siger vagtchef Ole Vanghøj.