Pensioneret cirkushest på besøg på ældrecenter: Igor fik smilet frem hos de gamle

Igor - en lille pensioneret cirkushest fra Cirkus Zalmov – spredte onsdag stor glæde, da han var på besøg hos beboerne på Fjordparken Ældrecenter i Ringkøbing.

quoteVi kan virkelig mærke på de gamle, at de savner at kunne få besøg, som de plejer. De er blevet mere indadvendte, men i går fik Igor virkelig smilet frem hos mange

Anne Caspersen, Fjordparken Ældrecenter

- De gamle var ellevilde, og som man også kan se i videoen, så taler de faktisk med ham og nyder virkelig hans besøg. Det er så rørende at se, fortæller Anne Caspersen, der er sekretær på Fjordparken og kvinden bag videoen.

I en tid, hvor mange beboere på Fjordparken i Ringkøbing savner besøg fra familie og besøgsvenner, så var cirkushesten Igor mere end velkommen. 
Igor besøger normalt de ældre beboere indenfor, men på grund af corona-udbruddet så var besøget denne gang udendørs.
Igor besøger normalt de ældre beboere indenfor, men på grund af corona-udbruddet så var besøget denne gang udendørs.
Foto: Anne Caspersen

quoteDe gamle var ellevilde, og som man også kan se i videoen, så taler de faktisk med ham og nyder virkelig hans besøg. Det er så rørende at se

Anne Caspersen, Fjordparken Ældrecenter

Igor kommer normalt på besøg på ældrecentret et par gange om året, og normalt går han rundt inde på plejehjemmet, men på grund af corona-udbruddet, så var besøget onsdag udendørs. Men det forhindrede altså ikke den lille, småtykke Igor i at sprede glæde i en tid, hvor der ellers er langt mellem smilene hos de 36 faste beboere på ældrecentret i Ringkøbing.

- Vi kan virkelig mærke på de gamle, at de savner at kunne få besøg, som de plejer. De er blevet mere indadvendte, men i går fik Igor virkelig smilet frem hos mange, fortæller Anne Caspersen.

Fra deres havedøre kunne de ældre møde den lille, runde pony med den bløde mule og de rare øjne.

Igor kiggede forbi sammen med sin ejer, den pensionerede cirkusprinsesse Ilona. Hun er svigerdatter til formanden for plejecentrets Vennekreds – og på den måde er den firbenede besøgsordning altså kommet i stand. En ordning, der altid spreder glæde blandt ældrecentrets beboere – og i denne tid altså ekstra meget.

Tema

Seernes billeder

 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.