Efterskoleelever i opråb på Facebook: Hjælp os med at komme tilbage

Tre piger fra Salling Efterskole har lagt en video på Facebook, hvor de beder folk om at tage Corona-situationen alvorligt, så de snart kan komme tilbage.

Det skulle have været et af de bedste år i deres liv, men lige nu er tusindvis af efterskoleelever over hele landet sendt hjem til deres forældre på grund af Corona-pandemien.

- Det er kedeligt, og man mangler sådan sine venner i hverdagen. Man er vant til at gå rundt mellem sine venner hver eneste dag, så det er lidt tomt nu, siger Sandra Kalstrup Christensen, der går på Salling Efterskole.

Det er nu lidt over to uger siden, at Mette Frederiksen lukkede alle skoler og uddannelsesinstitutioner i Danmark.

- Vi var lidt i chok. Der var en del, der begyndte at græde, for det ødelagde jo sådan vores efterskoleår. Men vi havde godt set det komme. Mange af vores opvisninger var blevet aflyst, så vi vidste godt, hvor det bar hen ad, siger Sandra Kalstrup Christensen.

Video på Facebook: Hjælp os med at komme hjem

Sandra Kalstrup Christensen har dog ikke mistet håbet om snart at kunne vende tilbage til efterskolelivet.

Sammen med to veninder har hun lavet en video til Facebook. Her opfordrer de folk til at tage myndighedernes Corona-tiltag alvorligt, så de snart kan komme "hjem" til efterskolen igen.

- Folk skal blive hjemme, så vi snart kan komme op på skolen igen. Så det hurtigt bliver overstået det her. Vi tænkte, at det var en god måde at komme ud med et budskab på, at lave en video om det til Facebook, siger hun - og fortsætter:

- Jeg håber bare på, at vi når komme tilbage, så vi kan få en ordentlig afslutning på året.

Se pigernes Facebook-video

Tema

Seernes billeder


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Uddannelse.