Vil have fat i turisterne: Lokale vil skyde 10 millioner i en ny brugs

Holmsland Brugsforening håber, at den nye butik kan blive placeret ved Søndervig Landevej for at få del af omsætningen fra de mange nye turister.

0:52
Se et interview med formanden for Holmsland Brugsforening, Esther Larsen
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

Borgerne i den lille by Kloster på Holmsland i Ringkøbing-Skjern Kommune kan se frem til at få en helt ny brugs.

En gruppe lokale borgere er klar til at skyde op mod 10 millioner kroner i en ny butik, som Holmsland Brugsforening så kan leje sig ind i.

- Det viser mangfoldigheden på Holmsland og i vores lille by. Vi er så mange forskellige mennesker, der vil det her. Vi vil ikke vende ryggen til udviklingen, men i stedet være en del af alt det, der sker omkring os med Naturkraft og Lalandia, siger formanden for Holmsland Brugsforening, Esther Larsen.

Brugsforeningen har endnu ikke sagt ja til tilbuddet fra den anonyme investorgruppe, idet den også har en anden mulighed på hånden.

Foreningen har tidligere undersøgt muligheden for at fusionere med Ølgod Brugsforening, der også har tilbudt hjælp med at bygge en ny butik.

- Der er ikke lavet aftaler endnu. Alt er i undersøgelsesfasen, men vi hælder mest til at holde det hjemme på egne hænder, siger Esther Larsen.

Den nuværende brugs i Kloster er fra 1912, og det kan ifølge Esther Larsen ikke betale sig at renovere lokalerne. Og i stedet for at bygge nyt inde i Kloster, arbejder brugsen og Holmsland Sogneforening på at få den nye butik placeret lidt uden for byen ved Søndervig Landevej, som er vejen mellem Ringkøbing og Søndervig.

Håbet er, at den nye brugs på den måde vil kunne tiltrække en del af de mange nye turister, der følger med oplevelsescentret Naturkraft og ferieparken Lalandia.

Holmsland Brugsforening er i øvrigt ikke ene om ønsket om at få del i omsætningen fra de mange turister, idet Salling Group undersøger mulighederne for at etablere en Netto i Søndervig.