Vielsesring på vild rejse: Bendts ring var væk i 15 år men nu er den tilbage

I 2007 mistede Bendt Pedersen sin vielsesring, og den har han manglet indtil mandag, hvor den dukkede op et højst uventet sted.

2:23
Ringen her har været forsvundet i mange år, men nu er den tilbage på Bendts finger.
Foto: Viggo Kristensen

Det er mange år siden, Bendt Pedersen fra Spjald skød en hvid pil efter sin vielsesring. Men det er ikke kun i eventyr, der sker små mirakler. 

- Det er bare helt fantastisk. Og det er slet ikke til at forstå, siger Bendt Pedersen med et stort rungende grin i telefonen. 

I dag er han pensionist, men for 15 år siden arbejdede han hos Vestas. Den sidste dag før jul 2007 skulle hans servicevogn have en grundig rengøring. 

- Og det var først, da jeg kom hjem til konen, at vi kunne se, at jeg havde mistet min vielsesring, fortæller Bendt Pedersen. 

Bendt blev gift med Mona 28. juni 1975. Han har end ikke overvejet at købe en anden ring, siden vielsesringen forsvandt i 2007. 

- Nej, det kan man jo ikke. Det er jo den, der er noget særligt, og den er jo lige præcis den, der betyder noget, siger Bendt Pedersen.

- Mig og en kollega brugte flere dage på at rode alting igennem dengang, men vi fandt den aldrig, siger han. 

Små mirakler

Men i går skete der noget, der næsten er et eventyrmirakel værdigt. Bendt Pedersen fik en opringning. Det var en Viggo Kristensen fra Snejbjerg ved Herning. 

- Åh, det er bare lige sådan noget her, man drømmer om, når man går rundt derude på markerne, fortæller Viggo Kristensen. 

Ringen har ifølge Viggo Kristensen måske være på en lang rejse, men det er ikke noget, man kan se på den.
Ringen har ifølge Viggo Kristensen måske være på en lang rejse, men det er ikke noget, man kan se på den.
Foto: Viggo Kristensen

I 10 år har han brugt sin fritid på at lede efter skjulte skatte med sin metaldetektor. 

- Jeg har fundet mange forskellige ting. Vi finder ting fra romersk tid, men også af nyere dato, fortæller Viggo Kristensen.

Og for nylig fandt han altså en ring med inskriptionen 'Mona 28-6-1975'. 

- Jeg har før fundet sådan noget, som man tænker, betyder noget for nogen. Men den her var helt ubeskadiget, så jeg prøvede at lægge et billede af den ind i en gruppe på facebook.

Opslaget i '6900 Skjern' blev hurtigt delt, og en kvinde fra Vildbjerg skrev efter nogle timer i kommentarsporet. 

- Hej i Skjern 😉 denne ring er vores ven Bendt`s vielsesring som han har tabt for mange år siden 😢vil du kontakte ham?

Vild rejse 

Sådan gik det til, at en ret glad Viggo Kristensen få timer senere ansigt til ansigt kunne fortælle en også ret glad Bendt Pedersen, at han havde fundet netop den ring, som han mistede en december dag for 15 år siden. 

- Det var så fantastisk. Tænk, at man kan give noget tilbage til nogen, som de virkelig har manglet i mange år, siger metaldetektiven Viggo Kristensen. 

For det var selvfølgelig Bendt Pedersens ring med navnet 'Mona' og vielsesdatoen.

De to mænd har talt sig ind på en teori om ringens 15-årige rejse, som de er enige om, er den mest sandsynlige. 

- Den må jo været faldet i kloakken, dengang jeg var ved at vaske bilen. Derfra er den på en eller anden måde røget igennem systemet og nok i rensningsanlægget, gætter Bendt Pedersen.  

- Og så er den nok blevet kørt ud på marken med det slam, de kører ud fra anlægget, gætter Viggo Kristensen videre. 

- Den passer endnu, kunne Bendt Pedersen konstatere, da ringen igen var tilbage på plads på fingeren.
- Den passer endnu, kunne Bendt Pedersen konstatere, da ringen igen var tilbage på plads på fingeren.
Foto: Viggo Kristensen

- Det er helt vildt, at man ikke kan se noget på den. Ikke en skramme. Den har nok været igennem en pumpe et sted, og så har den måske også være igennem en møgspreder et andet sted, siger Viggo Kristensen. 

Ringen er nu tilbage på fingeren, hvor den første gang blev placeret engang i juni 1975. Til stor glæde for Bendt Pedersen og hustruen Mona. Næste gang de fejrer bryllupsdag, bliver det med den rigtige ring tilbage på den rigtige placering. 

- Det er da en fantastisk succeshistorie, er det ik'? siger Bendt Pedersen.