Transport med 200 grise væltet: Chaufføren måtte hjælpes ud af lastbilen

Tidligt fredag morgen væltede en lastbil med knap 200 grise, da den skulle forlade en gård ved Hee, hvor grisene var blevet hentet.

Alarmen om trafikulykken kom omkring klokken 4.30, og hele morgenen har politiet, brandfolk og en dyrlæge arbejdet på stedet.

- Der var nogle af grisene, der døde ved ulykken, og vi er nødt til at aflive omkring halvdelen af grisene, men vi redder dem, vi kan, siger Jan Johnsen, der er indsatsleder for Brand og Redning Midtvest.

Beredskabet fik fældet en del træer for at kunne komme til at arbejde omkring lastbilen, og grisene blev placeret i en midlertidig indhegning på stedet, mens en dyrlæge undersøgte dem. 92 af de 198 grisene blev aflivet eller døde ved ulykken.

Omkring halvdelen af de 200 svin er døde eller skal aflives.
Omkring halvdelen af de 200 svin er døde eller skal aflives.

Lastbilen var væltet ud i rabatten på grusvejen ned til gården, så morgentrafikken var ikke påvirket af den væltede lastbil. Men chaufføren måtte have hjælp til at komme ud af førerhuset.

- Han var ikke kommet alvorligt til skade, men han havde efter ulykken ondt i ryggen og blev derfor kørt til tjek på sygehuset, siger kriminalassistent Henning Østergaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing.

Politiet ved endnu ikke med sikkerhed, hvorfor lastbilen væltede, men de har en formodning.

- Det er nok på grund af den megen regn, der er kommet, og så er rabatten nok blevet ekstra blød, siger Henning Østergaard.

Brandvæsenets indsatsleder, Jan Johnsen fortæller, at de forsøger at redde så mange grise som muligt.
Brandvæsenets indsatsleder, Jan Johnsen fortæller, at de forsøger at redde så mange grise som muligt.