Skjern plaget af graffiti-hærværk

Utallige steder i Skjern er der blevet malet tre bogstaver med graffiti. Det er blandt andet gået ud over et stort eksisterende kunstværk i en tunnel.

1:52
Rundt om i Skjern by er bogstaverne KKH dukket op med graffiti på elskabe og vægge.
Foto: Nanna Jørgensen, TV MIDTVEST

Der er ikke rigtig nogen, der har set noget eller nogen. Men i Skjern er der pludselig poppet en kombination af tre graffitimalede bogstaver op et utal af steder i byen. Resultatet er der rigtig mange, der ser - og de er trætte af det. 

- Hvis man ikke kan lave noget bedre, skal man holde sig væk, siger Jonas Madsen. 

Han er lokal og selv graffitikunstner. Sidste år lavede han et stort værk i en tunnel. Her er der nu blevet sprayet, og bogstaverne KKH er også efterladt. 

- Det er da ærgerligt. Det var jo ikke det, der var tanken, siger Jonas Madsen. 

Ifølge Jonas Madsen er det sket mere end 100 steder, at den underlige bogstavskode er blevet nedfældet. 

- Nogen må vide noget  

Dagbladet Ringkøbing Skjern berettede i går, at udflugtsmålet Vandhaverne var særligt plaget. Det er heller ikke gået formanden for Skjern Udviklingsforum, Bent Olsens, næse forbi. 

- Det er efterhånden ved at være over det hele, og det er ved at være træls, at der ikke er noget, der er helligt længere. I de tre år, Vandhaverne har været her, har vi været forskånet for graffiti, men nu er der også skrevet på væggen, og det er ikke diskret, men kæmpe store bogstaver, siger Bent Olsen til Dagbladet Ringkøbing Skjern. 

På gaden i Skjern har flere set de tvivlsomme graffiti-værker. Umiddelbart bliver de ikke tillagt meget kunstnerisk værdi. 

- Jeg tror, det er nogle unge mennesker, der keder sig virkelig virkelig meget, siger Linda Simonsen. 

Jonas Madsen, der har fået sit anerkendte kunstværk rasseret, er også temmelig overbevist om, at det er børn eller unge, der står bag. Han håber snart KKH'erne stopper med at tone frem diverse steder, og han har et bud på, hvad der skal til. 

- Nogen må vide noget, og vi er jo nødt til at få det stoppet, siger Jonas Madsen.