Rekordmange ansøgere til job med en månedsløn på 1100 kroner

Et job som strandfoged i Ringkøbing-Skjern Kommune er blevet ledigt. Derfor skal der nu vælges en afløser, og her bliver der flere at vælge imellem end forventet.

Jens Nicolai Vejlgaard fra Hvide Sande arbejder selv som strandfoged og er samtidig formand for Foreningen af strandfogeder.
Jens Nicolai Vejlgaard fra Hvide Sande arbejder selv som strandfoged og er samtidig formand for Foreningen af strandfogeder.
Foto: Lone Bergholdt Hald, TV MIDTVEST

Jobbet som strandfoged mellem Nymindegab og Bjerregaard Strand syd for Hvide Sande er blevet ledigt, og derfor skal der findes en ny.

Det er et job, som indebærer, at man står til rådighed året rundt, og det skal man gøre til en beskeden hyre på 3400 kroner pr. kvartal - altså hvad der svarer til cirka 1100 kroner om måneden.

Ud fra den oplysning skulle man måske ikke tro, at det var en stilling, som ville vælte sig i interesse, men det er ikke desto mindre tilfældet her. 21 ansøgninger er der nemlig løbet ind til stillingen, og det er faktisk rekord.

- Jeg er overrasket over, at der er så mange, for det er flere ansøgere, end der nogensinde har været til den stilling før. Så det er vi rigtig glade for, og nu håber jeg, vi finder den rette kandidat, fortæller Jens Nicolai Vejlgaard fra Hvide Sande, der selv er strandfoged og samtidig formand for Foreningen af strandfogeder.

Det er strandstrækningen i den sydligste del af Ringkøbing-Skjern Kommune, der nu snart skal have en ny strandfoged.

Disponibel, glad for natur og med eget køretøj

I alt findes der 100 strandfogeder i Danmark, hvor 17 af dem holder til langs vestkysten. Hver strandfoged har ansvar for sin egen strækning, som også kaldes en len.

Jobbet består primært i at holde opsyn med stranden og indberette eventuelle bjærgningsaktioner. Derudover er det også strandfogeden, der står for at indsamle tømmer og andet på stranden, og derfor kræver det, at man selv kan stille de rette remedier til rådighed, hvis man ønsker at være den rigtige kandidat.

- Man skal jo først og fremmest have et køretøj til stranden, og så skal man have opmagasineringsplads til træer og andet, der skal slæbes væk. Og så skal man selvfølgelig være disponibel og kunne lide at være ved i naturen, fortæller Jens Nicolai Vejlgaard.

Derudover skal strandfogeden også rapportere hærværk på skilte og anmelde usædvanlige hændelser som eksempelvis olieforurening på stranden.

Skal sikkerhedsgodkendes

Det er Midt- og Vestjyllands Politi, der står for at ansætte den nye strandfoged, og derfor er det nu der,  hvor de 21 ansøgninger skal behandles. 

Når den rette kandidat er fundet, skal vedkommende gennemgå et sikkerhedstjek hos politiet, før vedkommende endeligt kan blive ansat. Det indebærer blandt andet en ren straffeattest.

- Det tager selvfølgelig noget tid, men jeg forventer, at den nye strandfoged er på plads den 1. april, lyder det fra Jens Nicolai Vejlgaard.

Den ledige strandstrækning er cirka tre kilometer lang.