Nu får medarbejdere deres fyreseddel

190 medarbejdere vil mandag få at vide, at de er afskediget fra Vestas' fabrik i Ringkøbing.

(arkivfoto)
(arkivfoto)
Foto: Vestas

Mandag bliver der sat navne på de medarbejdere, som Vestas fyrer fra sin fabrik i Ringkøbing. 

Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Der er tale om 190 medarbejdere, som ikke længere skal have deres daglige gang på den vestjyske fabrik. Det svarer til cirka en tredjedel af alle de ansatte i den afdeling af vindmøllegiganten. 

I et skriftligt svar til TV MIDTVEST skriver Claes Lautrup Cunliffe, der er public relations lead hos Vestas, således: 

- Som tidligere nævnt planlægger vi at sænke aktivitetsniveauet i landvindsproduktion på fabrikken i Ringkøbing på grund af udviklingen i markedet samt det faktum, at vi forsat ser en meget begrænset efterspørgsel på landvindsprojekter i Danmark.

- Vi arbejder fortsat på at omplacere en stor del af de berørte medarbejdere til andre Vestas-lokationer i nærområdet, hvor der i skrivende stund er en del åbne stillinger.

I november sidste år varslede vindmøllegiganten fyring af 200 medarbejdere, men det er nu reelt endt på 190. Allerede dengang forklarede koncernen, at den ville forsøge at finde nye jobs til så mange som muligt i andre af Vestas' afdelinger, hvor der mangler medarbejdere.

Her blev fabrikkerne i Lindø, Nakskov og Lem nævnt, som ifølge koncernen selv på daværende tidspunkt manglede 300 medarbejdere.

Vestas har mere end 6000 ansatte i Danmark.