Morten var en del af første nytårsfejring på Gødstrup: - Jeg fik det skudt lige direkte op i hovedet

Første nytårsfejring på Gødstrup bød på 23 akutpatienter i løbet af natten. En af dem var Morten Agerbo Sørensen, der skød nytåret ind på voldsom vis.

Morten Agerbo Sørensens nytårsfest sluttede brat.
Morten Agerbo Sørensens nytårsfest sluttede brat.
Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST

Nytårsfejringen sluttede noget brat for Morten Agerbo Sørensen fra Skjern.

Da klokken havde passeret tolv, skulle nytåret skydes ind, men det blev kun til et enkelt batteri for ham og familien.

Og det kom desværre ikke til at pynte på himlen.

- Jeg tændte et batteri, og så fik jeg det skudt lige direkte op i hovedet. Så gjorde det jo selvfølgelig helt vildt ondt i øjnene, siger Morten Agerbo Sørensen.

- Den tændte bare med det samme, der var ikke nogen ”lunte-tid”.

Uheldet satte straks en stopper for festen, og Morgen Agerbo Sørensen var i chok.

- Jeg vendte mig bare rundt og lukkede øjnene og holdt mig for øjnene. Det eneste man tænker på, det er egentlig, om man kan se noget. Det er det eneste, jeg tænkte på i hvert fald - om øjnene duede, som de skulle, siger han.

Det gjorde de. Så Morten Agerbo Sørensen fik hurtigt tørret det sodede ansigt af, for at tjekke hvor galt det var gået. Heldigvis havde krudtet ikke taget mere end øjenbryn og vipper.

Han havde haft sikkerhedsbriller på, men øjnene skulle alligevel ind og renses på sygehuset.

Almindelig nytårstravlhed

På den måde blev Morten Agerbo Sørensen en del af den første nytårsfejring på Regionshospitalet Gødstrup. 

En debut der forløb med almindelig nytårstravlhed, lyder det fra Anders Bikebæk Jørgensen, der er akutlæge. Ham besøgte vi sidst på natten, hvor afdelingen havde modtaget 23 akutpatienter siden midnat.

- Vi har været fordelt på to sygehuse før, så jeg tror, det svarer cirka til det, vi plejer at se fordelt på de to sygehuse, siger han.

- Det har ikke været overdrevet, og vi har kunnet følge med, men vi har heller ikke slappet af. Der var en god start på aftenen, og det er normalt. Der sidder folk og spiser og hygger sig. Og så efter klokken ni, så er folk ved at have fået tilpas meget alkohol til, at de begynder at falde og vælte lidt rundt. Og så er det gået slag i slag derfra.

Første nytårsaften på Regionshospitalet Gødstrup.
Første nytårsaften på Regionshospitalet Gødstrup.
Foto: Arkivfoto, TV MIDTVEST

Seks-syv fyrværkeriskader

Akutlægen fortæller, at de altid modtager patienter, der har fået ondt i brystet, ondt i maven og åndenød. Men en aften som nytårsaften er den almindelige aktivitet krydret med, at mange midt- og vestjyder har drukket sig så berusede, at de falder og slår hovedet og kroppen.

- Der er også en lille smule vold, og så er der selvfølgelig fyrværkeriskaderne, som er det mest anderledes i forhold til de almindelige aftener. Dem har vi haft en seks-syv stykker af i aften, siger Anders Bikebæk Jørgensen.

- Vi har haft folk, der er gået tilbage til raketter og batterier, der er eksploderet i hovedet på dem. Og vi har haft nogle håndskader, nogle forbrændinger fra raketter og kanonslag og den slags. Så det er meget klassisk.

Heldigvis kom Morten Agerbo Sørensen fra Gødstrup med begge øjne i behold.

- Jeg blev godt bedøvet, og så fik jeg rodet godt rundt i øjnene. Så kom jeg så videre ned til en øjenlæge og fik gravet alt det ud, der sad i begge øjne, siger han.

Og selvom oplevelsen var voldsom, er skjernboen klar til at tage revanche med fyrværkeriet om et års tid.

- Ja, det tænker jeg. Men jeg tænker, jeg skal have nogle bedre briller, siger han.