Mister sit fleksjob: Jeanette er for aktiv på Instagram

48-årige Jeanette Nielsen bruger så meget tid på det sociale medie Instagram, at hun ifølge kommunen ikke længere er berettiget til et fleksjob.

2:03
En stor følgerskare på Instagram og hendes hjemmeside har betydet, at Jeanette Lynge Nielsen ikke længere er berettiget til et fleksjob.
Foto: Martin Sodemann, TV MIDTVEST

Konkurrencer, husmorråd og private billeder af ægtefællen.

48-årige fleksjobber Jeanette Nielsens Instagram-profil er fyldt med alverdens opslag, og ifølge hendes hjemkommune bruger hun så meget tid på det sociale medie, at hun ikke længere er berettiget til et fleksjob.

- Det nemmeste vil være at lukke min Instagram, men jeg har ikke tiltro til, at man ikke på en anden måde vil kontrollere mig, siger vestjyden fra Hoven nær Tarm, der også har fortalt om kommunens afgørelse til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Jeanette Nielsen deler ud af rengøringsråd på sin Instagram-profil, men der er også plads til at dele private historier og konkurrencer.
Jeanette Nielsen deler ud af rengøringsråd på sin Instagram-profil, men der er også plads til at dele private historier og konkurrencer.
Foto: Martin Sodemann, TV MIDTVEST

Mister tusindvis af kroner

Striden mellem Jeanette Nielsen og Ringkøbing-Skjern Kommune bunder i den private virksomhed, hun oprettede i efteråret 2022 med det formål at undersøge muligheden for at drive virksomhed gennem sin Instagram, hvor hun har flere end 20.000 følgere.

De mange følgere er kommet til under corona, hvor Jeanette Nielsen, der siden 2016 har været i fleksjob på grund af problemer med ryg, skulder og fod, delte ud af rengøringsråd.

Siden corona er flere videoer og opslag kommet til, og en rengøringsguide af en airfryer har blandt andet resulteret i næsten 500.000 visninger.

Ifølge kommunens afgørelse har Jeanette Nielsens arbejde med Instagram, Facebook, TikTok og hendes hjemmeside oversteget to timer i ugen.

Sammenlagt med sit fleksjob på 15 timers ugentlig arbejde lyder vurderingen, at Jeanette Nielsen ikke længere er målgruppen for fleksjob, da hendes arbejdsevne vurderes til at være mere end halvdelen af en fuldtidsbeskæftigelse, fremgår det afgørelsen, som TV MIDTVEST har set.

- Men jeg ved, at jeg ikke har brugt mere end to timer ugentligt, understreger Jeanette Nielsen, der flyttede til Ringkøbing-Skjern Kommune fra Ikast-Brande Kommune sidste sommer.

Kommunens afgørelse betyder, Jeanette Nielsen nu skal leve af 15 timers løn, da hendes fleksjobstilskud er ophørt 1. marts i år.

- For mig er 10.000 kroner rigtig meget hver måned, men i kommunens kasse er det ikke meget, siger hun og understreger samtidig, at hendes virksomhed ikke på noget tidspunkt har generet overskud.

Har gennemtrawlet aktivitet

Kommunens afgørelse  bygger blandt andet på Jeanette Nielsens opslag på sociale medier, svar på kommentarer, stories, administrativt arbejde og kontakt til samarbejdspartnere.

- Efter vi har fulgt med i din virksomhed, er det vores opfattelse, at du bruger mere end to timer per uge, og vi finder det ikke sandsynligt, at de opgaver, du udfører i virksomheden, kan udføres med et gennemsnitlig timetal på under 3,5 timer i ugen, konkluderer kommunen, der blandt andet henviser til lov om aktiv beskæftigelsesindsats.

Jeanette Nielsen fortæller, at hun netop har forsøgt at undgå at arbejde for meget. Derfor allierede hun sig i efteråret med et reklamebureau, der blandt andet er ansvarlig for nyhedsbreve og reklamer.

- Kommunen vil ikke give sig, uanset hvad vi har sendt til dem, lyder det fra Jeanette Nielsen.

Har klaget

Hverken TV MIDTVEST eller Dagbladet Ringkøbing-Skjern har haft held til at træffe Kim Ulv, der er fagchef for beskæftigelse i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Heller ikke Lise Juhl Hansen (V), der er formand for beskæftigelsesudvalget i Ringkøbing-Skjern Byråd, har tirsdag ønsket at stille op til interview med TV MIDTVEST. Hun henviser i stedet til de svar, hun har givet Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

- Jeg synes, det er rigtig spændende, når nogle ønsker at være iværksættere, men når det kommer til fleksjob, så er der nogle regler, som gør det svært at få lov til at være selvstændig. De regler er det vigtigt for os, at vi overholder, siger Lise Juhl Hansen til avisen, hvor hun understreger, at hun ikke udtaler sig om den konkrete sag.

Tilbage hos Jeanette Nielsen har kommunens afgørelse ikke lagt en dæmper på hendes Instagram-eventyr.

Derfor har hun også klaget over kommunens afgørelse til Ankestyrelsen.

- Skulle det være sådan, at jeg kan komme tilbage på fleksjobordningen, så vil det være lidt svært. Jeg vil ikke stole på, at kommunen ikke kommer og kontrollerer mig igen, siger Jeanette Nielsen.