Massetest i Ringkøbing-Skjern og Holstebro: Her er anbefalingerne

Alle borgere i Holstebro og Ringkøbing-Skjern opfordres til at tage en coronatest og se så få folk som muligt, oplyser Sundhedsministeriet i en meddelelse.

Alle borgere i Holstebro og Ringkøbing-Skjern opfordres til at tage en coronatest de kommende uger og samtidig omgås så få personer som muligt.

Sådan lyder to af de nye tiltag, som regeringen har besluttet at iværksætte i de to kommuner. Det sker efter anbefaling fra sundhedsmyndighederne.

Det oplyser Sundheds- og Ældreministeriet i en meddelelse. Tiltagene løber frem til 3. december.

Begrundelsen for tiltagene er, at der er fundet mange smittetilfælde blandt personer, der arbejder på minkfarme eller pelserier.

Derfor har sundhedsmyndighederne anbefalet, at alle borgere bliver testet, så man kan få brudt smittekæderne. Der er omkring 115.000 personer i de to kommuner. Den massive testindsats starter i denne uge.

I Region Midtjylland er der samlet fundet 180 smittetilfælde, der har relation til mink. Mere end halvdelen er fundet i Holstebro og Ringkøbing Skjern.

Samtidig er det ifølge Statens Serum Institut (SSI) muligt, at andelen af smittede med minkvarianter vil stige i de to kommuner de kommende uger.

Der er indtil videre ikke fundet tilfælde af den særlige muterede coronavirus "Cluster 5", som var årsagen til, at der tidligere i november blev indført en delvis nedlukning af syv nordjyske kommuner.

"Cluster 5" har ifølge SSI vist sig mere modstandsdygtig over for en kommende coronavaccine. SSI frygter, at det samme kan ske for andre varianter af coronavirus, der er muteret fra mink.

Når man ser på den generelle coronasmitte, er Holstebro på niendepladsen over kommuner med mest smitte.

Holstebro har de seneste syv dage haft 306 smittetilfælde per 100.000 indbyggere.

I Ringkøbing-Skjern er tallet 101, hvilket ligger under gennemsnittet på landsplan, som er på 144.

Fakta: Det her skriver myndighederne om begrundelsen

 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Sundhed.