Kredsformand i Ringkøbing-Skjern: - Fugledes folketingsplads kan være en fordel

Fire personer har meldt sig til at være kandidat for Venstre i Ringkøbing-Skjern. Deriblandt Mads Fuglede, som allerede sidder på Christiansborg.

Henrik Østergaard er kredsformand i et ægte Venstre-land. For Ringkøbing-Skjern har mange blå vælgere. Så traditionelt set har Venstre her haft et folketingsmedlem.

Det glippede dog med Kenneth Mikkelsen, der var og er bosiddende i Herning. Det er for langt væk. Man skal helst bo i kredsen.

- Vi forventer, at en kandidat vil flytte til området, så vi har mulighed for at bruge vedkommende på bedst mulig vis og få ført vores argumenter til København, siger han til TV MIDTVEST, efter at fire kandidataspiranter har meldt sig på banen.

Deriblandt Mads Fuglede, der lige nu sidder på Christiansborg for partiet. Godt nok valgt i Gladsaxekredsen.

- Mads er jo en kendt person. Han er folketingsmedlem. Det er selvfølgelig fordel, at sådan en person viser interesse. Hvis han skulle gå hen og blive valgt, sidder vi jo med et folketingsmedlem fra dag ét.

Mads Fuglede planlægger samtidig at flytte til sin kommende valgkreds, hvis han bliver valgt som kandidat.

Vejlgaard: - Mads er et godt bud

På havnen i Hvide Sande holder Jens Nicolai Vejlgaard til. Ud over at være en stærk stemme i Venstres bagland er han også partiets formand i Region Midtjylland.

Han understreger, at det er medlemmerne, der skal vælge deres kandidat den 23. november. Men han har en favorit.

- Mads er absolut et godt bud. Han kan løfte opgaven og er indstillet på at flytte til området og blive lokal, forklarer Vejlgaard.

Det er knap 1.000 medlemmer, der skal vælge partiets næste folketingskandidat.

Fire politikere vil være folketingskandidat for Venstre i Ringkøbing. En af dem er Mads Fuglede.

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Politik.