Klædt i regnbuefarver: Nu er der for første gang Pride-parade i Ringkøbing

West Coast Pride afholder deres første pride-parade lørdag. Arrangøren kalder det for en festdag.

Dansegruppen Sambananas er med til at sætte farver på Ringkøbing til West Coast Pride. Nu vil Holstebro også have sin egen festlige parade.
Dansegruppen Sambananas er med til at sætte farver på Ringkøbing til West Coast Pride. Nu vil Holstebro også have sin egen festlige parade.
Foto: West Coast Pride

Det er en måned siden, at West Coast Pride holdt kulturuge med debatter og arrangementer, men kulturugen var ikke det eneste, de havde i posen.

Lørdag 11. september afholder foreningen nemlig en Pride-parade i Ringkøbing, der skal være med til at sætte fokus på rettigheder og trivsel for alle seksualiteter og kønsidentiteter.

- Det bliver en festdag. En dag hvor vi fejrer mangfoldigheden og retten til at være anderledes. Hvor vi sætter fokus på, at vi stadig i 2021 har en opgave, med at danne gode rammer for at LGBT-personer kan trives i skoler, foreninger, og mange andre fællesskaber siger forperson Emil Sloth Sig fra West Coast Pride i en pressemeddelelse.

Borgmesteren åbner

Paraden åbnes af borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune Hans Østergaard (V) klokken 13 på Havnepladsen, hvorefter deltagerne skal ud på en 2,3 kilometer lang tur gennem Ringkøbings gader.

Derefter er der et program med dragshow, fest og anden underholdning.

Arrangørerne siger, at samfundet at kommet langt, men at Vestjylland stadig har brug for arrangementer som dette.

- Følesen af at være alene som LGBT-person er et stort problem i ”VandkantsDanmark”. Unge med en anden seksualitet eller kønsidentitet end flertallet mangler ofte ligesindede at drøfte livets udfordringer med. Derfor føler mange, at de er nødt til at flytte ud af lokalområderne og ind til storbyerne, hvor der er netværk, væresteder og samtaletilbud for LGBT-personer, påpeger Emil Sloth Sig i pressemeddelelsen.

Emil Slot Sig er med til at arrangere priden.
Emil Slot Sig er med til at arrangere priden.
Foto: Selma Bjørnestad Kvist Åstrøm, TV MIDTVEST