Hjelm skal lindre hovedpine - fik stor investering i Løvens Hule

En hjelm mod migræne gav Rebekka Quistgaard Kølbæk 225.000 kroner med hjem fra Løvens Hule.

Rebekka Quistgaard Kølbæk fik en investering fra Tahir Siddique.
Rebekka Quistgaard Kølbæk fik en investering fra Tahir Siddique.
Foto: Relevō Technology

Rebekka Quistgaard Kølbæk og Thomas Quistgaard Kølbæk, der kommer fra Tarm, har sammen startet en virksomhed, hvis mål er at hjælpe tusindvis af danskere med migræne. 

Rebekka Quistgaard Kølbæk lider selv af kronisk migræne, og det var ud fra det problem, at ideen til en opfindelse udsprang. 

- Jeg havde store udfordringer med at få hverdagen til at hænge sammen. Jeg havde svært ved at passe mit studie, fordi jeg havde fire-fem migrænedage om ugen, fortæller iværksætteren. 

Hun endte med at udvikle en hjelm, der er skabt til at lindre migræne og hovedpine. Hjelmen kan både køle eller varme hovedet og kan bruges både forebyggende og under et migræne- eller hovedpineanfald. 

Og med hjælp fra hjelmen er det lykkedes for Rebekka Quistgaard Kølbæk at komme igennem hendes ingeniøruddannelse, som hun færdiggører til sommer. 

- Jeg tør godt at sige, at jeg kun er kommet igennem uddannelsen takket være produktet og god hjælp fra Dansk Hovedpinecenter, siger hun. 

Med i Løvens Hule

I torsdags deltog Rebekka Quistgaard Kølbæk i tv-programmet Løvens Hule på DR1, hvor det lykkedes for hende at score en investering på 225.000 kroner fra iværksætteren Tahir Siddique, der købte 20 procent af virksomheden.  

Hun fortæller, at det efterfølgende er væltet ind med beskeder. 

- Det har været helt overvældende positivt. Jeg har fået så stor opbakning og så mange søde beskeder fra folk, der har kunne genkende sig selv i min historie, fortæller Rebekka Quistgaard Kølbæk.

Hun håber nu på at kunne gå fuldtid til sommer, når hun er færdig med sin uddannelse. 

- Det kræver noget mere salg, da vi skal opskalere produktionen og have skaffet patent. Men det er helt klart drømmen, siger Rebekka Quistgaard Kølbæk.