Fra nedslidt lejrskole til nyt vandre-hostel: Morten scorer milliondonation til nyt projekt

Finansieringen er ved at være på plads til nyt vandre-hostel i den vestjyske natur.

Ny type overnatningssted for vandrere og andre natur-nydere er på vej i den vestjyske natur.
Ny type overnatningssted for vandrere og andre natur-nydere er på vej i den vestjyske natur.
Foto: Jesper Mortensen, TV MIDTVEST

I takt med at vandring bliver stadig mere populært, kommer der hele tiden flere steder at vandre i Danmark. 

Nu kommer der også snart et nyt sted at overnatte for vandrere, cyklister og andre, der holder af at bevæge sig rundt i naturen.  

I dag blev det offentliggjort, at Nordea-fonden bidrager med 3,5 millioner kroner til at omdanne en nedslidt lejrskole i Torsted øst for Ulfborg til et moderne vandre-hostel. 

Det betyder, at de omkring 10 millioner kroner til at realisere drømmen om en ny type overnatningsmulighed for vandrere er lige ved at være på plads. 

- For øjeblikket når man går tur herude, møder man jo næsten aldrig nogen mennesker, så der er nok plads til lidt flere, siger Morten Beiter, der er formand for initiativet, der skal omdanne Kronhede Lejrskole i Torsted til vandre-hostel.  

- Det er det, vi gerne vil være med til at formidle adgang til, igennem det arbejde vi nu gør på det kommende natur-hostel, siger han.  

Det kommende natur-hostel ligger her omgivet af vestjysk natur.

At finansieringen nu er på plads betyder, at den gamle lejrskole i Torsted med temmelig godt brugte lokaler nu skal bygges helt om. 

Initiativet spreder glæde i hos Dansk Vandrelaug.  

- Vi har slet, slet ikke nok af den slags lidt bedre overnatningsmuligheder, siger Steen Kobberø-Hansen, der er formand for Dansk Vandrelaug. 

- Vi har jo masser af sheltere, men der er også mange, der gerne vil have en rigtig seng at sove i, så jo flere vi får af den slags, jo bedre, siger formanden. 

Det nye vandre-hostel bliver efter planen drevet efter hytteprincippet, hvor man modtager en kode til værelset, overnatter og gør rent efter sig selv, inden man drager videre. 

- Vi vil gerne åbne for, at folk, der kommer hertil vandrende til fods eller på cykel, får en platform, hvor man kan overnatte, inden man bevæger sig længere ind i det her enestående landskab, som vi har herude, siger Morten Beiter. 

Udover Nordea Fonden har VKR-gruppens medarbejderfond doneret fire millioner til projektet. Samtidig spytter Ringkøbing-Skjern 750.000 kroner i idéen.

2:04
Her kan du se mere om projektet i Torsted, der ligger i den nordligste udkant af Ringkøbing-Skjern Kommune.