Forælder efter vold på konfirmandlejr: - Det er absolut ubehageligt

Det var forældrene til nogle af de unge, der valgte at gå til politiet, da de blev bekendt med voldsepisoderne på konfirmationslejren i Hemmet.

Thomas Rahbek er glad for, at sagen nu er vurderet i retten. Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

Forestil dig, at du sender dine børn på konfirmationslejr, men dem som skal tage sig af dem, ikke behandler dem godt. Den situation stod Thomas Rahbek fra Finderup i, efter at hans søn i oktober sidste år var på konfirmationslejr i Hemmet ved Skjern.

- Det er absolut ubehageligt ingen tvivl om det, siger Thomas Rahbek.

Læs også Mand dømt for vold mod konfirmander: Slog bøjle i stykker på 13-årig

Retten i Herning idømte i dag en 22-årig mand 50 dages betinget fængsel samt 50 timers samfundstjeneste, efter at han i efteråret udøvede vold på flere drenge under en konfirmationslejr, hvor han var ungeleder.

- Jeg kender alle de her drenge, og det kan godt være, at de er fremme i skoene, men det er stadigvæk meget ubehageligt, siger Thomas Rahbek.

Blandt andet gav ungelederen én af drengene en lussing, så hans tandbøjle gik i stykker, fordi han kom for sent til en køkkentjans.

02:12

En 22-årig mand fra Tarm fik i dag 50-dages betinget fængsel for at slå fire drenge på en konfirmationslejr i oktober.

Luk video

Valgte at gå til politiet

Da forældrene i første omgang blev bekendt med, hvad der var sket på lejren, gik de til præsten.

- Jeg forsøger at kontakte nogle af forældrene, og nogle af forældrene kommer til mig, og jeg har ikke indtryk af som sådan, at vi har nogle dårlige samtaler, og det næste der så sker, det er, at jeg bliver kontaktet af politiet og får at vide, at der er rejst en sag, fortæller Preben Skov Jensen, der er sognepræst i Rækker Mølle Pastorat.

Sagen endte hos politiet, idet forældrene var af en anden opfattelse.

- Der skete ikke noget. Vi ville ikke sidde med bolden og den her varme kartoffel på vores bord, så derfor besluttede vi os for at aflevere det til politiet, siger Thomas Rahbek, som var træt af, at der ude i krogene blev vurderet hvorvidt, det, der var sket på lejren, var over stregen eller ej.

Vi ville ikke sidde med bolden og den her varme kartoffel på vores bord, så derfor besluttede vi os for at aflevere det til politiet

Thomas Rahbek, forælder, Finderup

Thomas Rahbek har selv været leder på flere gymnastiklejre og erkender, at det kan være en stor mundfuld at have med så mange unge at gøre. Dog er han ikke i tvivl om, at det, den 22-årige mand nu er dømt for, ikke var okay.

- Især min søn er meget retskaffen. Han siger ordret, at det her er ikke i orden, far, fortæller Thomas Rahbek.

Sognepræsten har dog svært ved at se, hvordan han skulle have handlet anderledes.

- Jeg ved ikke rigtig, hvad jeg mere skulle kunne gøre, fordi jeg havde også informeret både menighedsråd, provst og biskop, siger Preben Skov Jensen.

Retten i Herning valgte ikke at frakende den 22-årige retten til at arbejde med børn.