Demonstranter vil have fokus på anbragte unges forhold

Torsdag eftermiddag var knap 40 mennesker mødt op foran bostedet Schuberts Minde i Ringkøbing for at kritisere forholdene.

Det var en video af en ung, der blev overfuset af en ansat, der startede det hele. Siden er kritikken haglede ned over Schuberts Minde, og senest i dag var der demonstration foran bostedet.

quoteDer skal være noget mere fokus på de anbragte børn, og vi skal stille skarpere krav til, hvad der egentlig sker i deres dagligdag.

Chenette Schou Tideman, arrangør

- Der skal være noget mere fokus på de anbragte børn, og vi skal stille skarpere krav til, hvad der egentlig sker i deres dagligdag. De skal have noget mere tryghed og omsorg. Vi skal være der noget mere, siger Chenette Schou Tideman fra Lem, som har arrangeret demonstrationen.

I alt var knap 40 mødt op til demonstrationen, som gjorde indtryk på forstanderen.

- Vi er da kede af den opmærksomhed - negative opmærksomhed - som vi har fået. Specielt kede af det, da vi synes, vi er i gang med at lave Schuberts Minde om, og jeg tror - forhåbentlig er vi - jo enige i meget med dem, der står derude, at vi skal lave et varmt og kærligt Schuberts Minde, siger Per Jacobsen, der har været forstander på bostedet siden november sidste år.  

Nogle af demonstranterne bar både mundbind og bannere.
Nogle af demonstranterne bar både mundbind og bannere.
Foto: Kasper Hovmand, TV MIDTVEST

Havde håbet på mere

Arrangør Chenette Schou Tideman har selv boet på Schuberts Minde, da hun var 13-17 år, og derfor ligger de unges forhold hende meget på sinde. 

- Jeg håber, de gør, hvad de kan, men jeg havde også håbet på, at de ville komme med ud og være med i dialogen. Jeg havde håbet på, at de turde at være med i debatten.

quoteDer er ingen børn på Schuberts Minde, der behøver at være bange for at være her.

Per Jacobsen, forstander, Schuberts Minde

Selvom forstanderen ikke deltog i debatten i dag, vil han forsikre om én ting:

- Der er ingen børn på Schuberts Minde, der behøver at være bange for at være her, altså det konfliktniveau, der er her, det har været nedadgående siden, jeg startede her, og den magtanvendelse, som er filmet og lagt på nettet, det er den eneste magtanvendelse, vi har haft på Schuberts Minde i 2020, siger Per Jacobsen.

Efter demonstrationen aftalte forstander Per Jacobsen og arrangør Chenette Schou Tideman at mødes på tomandshånd for at gå dialogens vej.