Chokeret over partiskifte: Mads er min personlige ven

Venstres regionsformand Jens Nicolai Vejlgaard betegner Mads Fuglede som sin gode ven. Derfor rammer Fugledes partiskifte dobbelt hårdt.

0:42
Jens Nicolai Vejlgaard, der er formand for Venstre i Region Midtjylland, sætter her ord på Fugledes skifte til Danmarksdemokraterne.
Foto: Mathilde Due Brander, TV MIDTVEST

For formanden for Venstre i Region Midtjylland, Jens Nicolai Vejlgaard, er det ikke alene et politisk nederlag, at partiets folketingsmedlem i Ringkøbingkredsen, Mads Fuglede, har meldt sig ind i Inger Støjbergs Danmarksdemokraterne.

Det er også et stort personligt nederlag.

Vejlgaard betegner Fuglede som sin personlige ven, og det nære venskab bekræftes på Fugledes Facebook-side, der rummer flere billeder af Fugledes familie på besøg hos Vejlgaard i Hvide Sande. 

- Jeg blev rigtig, rigtig chokeret og ked af det, da jeg hørte nyheden. Mads har været en personlig ven, som jeg sætter meget, meget højt, og derfor slog det også dobbelt hårdt, siger Jens Nicolai Vejlgaard til TV MIDTVEST.

Ringkøbingkredsen har i mange år været en højborg for Venstre, og der var store forventninger til Fuglede, da han i 2020 blev præsenteret som kredsens nye folketingskandidat. 

Efter valget i 2019, hvor det ikke lykkedes Kenneth Mikkelsen at opnå valg, skulle Fuglede sørge for en ny storhedstid i kredsen med de stolte Venstre-traditioner, og i 2022 blev Fuglede så valgt med 6.981 personlige stemmer i Vestjyllands Storkreds.

- Er hans beslutning fair over for de mange, der har stemt på ham?

- Det er nok et spørgsmål, man skal stille til Mads selv. Det er ikke sådan en dag, man skal spørge en formand for foreningen om det. Det er Mads´ beslutning. Det kan vi ikke andet end tage til efterretning og ønske ham alt det bedste fremadrettet.

Mads Fuglede (tv) blev tirsdag præsenteret som nyt folketingsmedlem hos Danmarksdemokraterne og Inger Støjberg sammen med Kim Edberg.
Mads Fuglede (tv) blev tirsdag præsenteret som nyt folketingsmedlem hos Danmarksdemokraterne og Inger Støjberg sammen med Kim Edberg.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Regionsformanden siger dog også, at han i dagens løb har fået mange opringninger fra skuffede medlemmer. 

- Jeg holder rigtigt meget af Mads. Han er en personlig ven. Jeg sætter ham meget, meget højt. Derfor er jeg også nødt til at sige, at jeg ønsker Mads alt det bedste fremadrettet, men selvfølgelig er det en trist dag at være formand for Venstre i Region Midtjylland, siger Jens Nicolai Vejlgaard.

Ud over at være chokeret understreger Venstre-formanden også, at han er overrasket over Fugledes beslutning.

- Der har måske været nogle frustrationer. Sådan vil det altid være. Nogle gange kan man være frustreret over sine ledere og sin ledelse. Andre gange kan man ikke. Sådan har det måske også været med Mads, men jeg har ikke på nogen måde set, at det her skulle ende i en udmeldelse af Venstre, siger han.