Carsten Thygesen med lovprisende ord om Gidsel: - Tæt på at være komplet

Mathias Gidsel blev tidligere fredag kåret til verdens bedste håndboldspiller. Noget Skjern Håndbold-direktør, Carsten Thygesen, mener er helt fortjent.

Håndbolddirektør Carsten Thygesen er stolt af at have haft Mathias Gidsel som spiller i sin klub.
Håndbolddirektør Carsten Thygesen er stolt af at have haft Mathias Gidsel som spiller i sin klub.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Det er ikke hver dag, at en dansker bliver kåret til verdens bedste håndboldspiller - og da slet ikke én, der har en fortid i Skjern Håndbold.

Fredag skete det dog, efter Mathias Gidsel, der slog sine folder som ungdomsspiller i den grønne trøje, har modtaget den prestigefyldte hæder.

Det skriver Det Internationale Håndboldforbund (IHF) på sin hjemmeside.

Skjern Håndbolds direktør, Carsten Thygesen, har da også udelukkende rosende ord til den danske stjerne.

- Allerførst stort tillykke til Mathias. Det er på ingen måder tilfældigt, at netop han vinder. Det er kombinationen af talent, dedikation og hårdt arbejde.

- Jeg synes, det er helt fortjent. Der er de spillere, der er dygtige, og så er der dem, der rigtig dygtige. Mathias hører til den sidste gruppe. Hver gang han spiller, er det ham modstanderen forbereder sig mest på - alligevel er han oftest kampens spiller. Så hvis man kan tale om en komplet håndboldspiller, så er han tæt på at være det, fortæller Carsten Thygesen til TV MIDTVEST.

Blåstempling af dansk håndbold

Danmark har de sidste mange år været en del af den absolutte elite i herrehåndbold. Både på seniorsiden, men også ned i talentrækkerne.

Ifølge Carsten Thygesen er prisen til Mathias Gidsel en bekræftelse af det talentarbejde, der der de seneste mange år har fundet sted i de danske klubber. 

Han mener, at Danmark er et af de bedste lande, når det kommer til talentudvikling, og derfor ser han også hæderen til Mathias Gidsel som en blåstempling af det arbejde, de danske klubber foretager sig.

Det er ikke kun de håndboldmæssige egenskaber Mathias Gidsel ejer. Ifølge Carsten Thygesen, rækker håndboldstjernens kvaliteter langt ud over halgulvet.

- Han er et stort menneske, der indeholder en masse ydmyghed og har fødderne solidt plantet i jorden. Derfor er han også en rollemodel for mange unge mennesker. Både på og uden for banen.

Den mangeårige Skjern Håndbold-direktør har haft utallige spillere gennem systemet hos de grønblusede, men ikke mange er kommet op på Mathias Gidsels niveau. 

Han er da også stolt af, at klubben har haft en finger med i spillet.

- Vi er megastolte over, at han startede i Skjern Håndbold. Mathias selv og GOG (hvor Mathias Gidsel skiftede til efterfølgende, red.) har stået for mange af de værktøjer, han har i kassen, men vi er stolte over, at han startede her i Hal A, slutter Carsten Thygesen.