Bettinas dobbeltseng fra 1985 skal på museum

Møbelkæden Jysk er i gang med at udvide deres eget museum og manglede en helt bestemt seng fra 1980’erne. Den blev fundet hos Bettina Karlsen i Stakroge.

3:45
Hvem husker ikke thyboen Lars Larsen og hans tv-reklamer fra Jysk Sengetøjslager? Hele den historie er gemt på et museum hos Jysk i Brabrand, men de mangler bare lige én ting: Nemlig en fyrtræsseng fra 80'erne.
Foto: Maria Strange, TV MIDTVEST

Det er på flere måde en historisk seng, der siden juli 1985 har stået i Bettina Karlsens soveværelse i Stakroge. Den har holdt til tre børn, et hold i ryggen og 13.505 nætters søvn.

- Jeg kan huske, at vi lige havde fået børnepenge den 20. juli 1985, og så blev vi enige om, at vi skulle have en ny seng, og så kørte vi til Jysk Sengetøjslager og faldt for sengen, siger Bettina Karlsen.

Sengen hed Carl Erik, kostede 998 kroner, og var i den periode Jysk Sengetøjslagers mest solgte. I 1995 udgik den dog af sortimentet.

Carl Erik er stadig hos Jysk

Sengen er opkaldet efter Carl Erik Stubkier, der stadig arbejder hos Jysk. I dag er han i marketingsafdelingen, og det er faktisk ham, der står for at få sengen på Jysks private museum i Brabrand.

- Det er ikke mig, der har fundet på navnet. Det var Lars Larsen og nogle indkøbere, siger Carl Erik Stubkier.

Bettinna Karlsen har nu redt sin Cark Erik-seng fra 1985 for sidste gang.
Bettinna Karlsen har nu redt sin Cark Erik-seng fra 1985 for sidste gang.
Foto: Bent Løkke Leth, TV MIDTVEST

På museet gemmer sig over 40 års historie om Lars Larsen og Jysk.

- Vi er rigtig glade for at kunne få et gammelt Jysk-produkt ind på museet. Man bliver helt varm om hjertet af at se sådan en gammel vare, siger Carl Erik Stubkier.

Nu har Bettina Karlsen redt sengen for sidste gang:

- Vi skal have nye senge, og det bliver med elevation. Sengene er selvfølgelig fra Jysk.