Vedersø-forfatter tættere på prestigefyldt pris

Dorthe Nors, der bor i Vedersø, er blandt de sidste seks nominerede i kapløbet om at vinde The Man Booker International Prize.

Den danske forfatter Dorthe Nors er nu et skridt nærmere at vinde den prestigefyldte litteraturpris The Man Booker International Prize.
    
Dorthe Nors er nomineret for sin roman "Spejl, skulder, blink", og hun er blandt de sidste seks nominerede, skriver prisens hjemmeside.
    
Lørdag blev det offentliggjort, at danskeren var blandt 13 kandidater, men nu er feltet altså blevet skåret yderligere ned.
    
Ud over danske Dorthe Nors tæller kandidaterne den norske forfatter Roy Jacobsen, de to israelske forfattere Amos Oz og David Grossmann, den franske forfatter Mathias Enard samt Samanta Schweblin fra Argentina.
    
Prisen, der er på 50.000 pund - 425.000 kroner - uddeles årligt, og blandt tidligere modtagere er Alice Munro og Philip Roth.
    
Ifølge Gyldendal fik Dorthe Nors sit gennembrud i USA i 2014 med novellesamlingen "Kantslag". "Spejl, skulder, blink" udkom i februar 2016.
    
The Man Booker International Prize er ikke Man Booker Prize, der er givet siden 1969. Den internationale pris er en supplerende pris, der blev startet i 2005.
    
Prisen blev startet af Booker Group, et gammelt britisk handelsfirma. Uddelingen ligger nu i en selvstændig fond med det finansielle selskab Man Group som sponsor. Deraf prisens navn.
    
 Selve prisen uddeles 14. juni i London.
    
/ritzau/
  

TV MIDTVEST bragte den 9. marts dette portræt af forfatteren fra Vedersø.

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Kultur.