Turistbureau ansætter tysk direktør

Ringkøbing Fjord Turisme har ansat en tysker som deres næste turistdirektør. Han skal sælge naturen til tyskerne.

I Søndervig og omegn er de vant til at slå over i tysk, når sommeren trænger sig på, og de mange tyske turister besøger den danske vestkyst. Og nu har en del af vestkysten sågar også fået en tysk turistdirektør.

46-årige Sebastian Schaper bliver ny turistdirektør fra 1. september, og han er ikke i tvivl om, hvordan han skal sælge vestkysten:

- Naturen er vores største aktiv, fastslår den tyske statsborger, der er opvokset i Schweiz og fortsætter:

- Folk spørger mig af og til, om jeg ikke savner naturen i Schweiz. Men nej; der går ikke en dag, hvor jeg ikke nyder den fantastiske natur her. Havet, vinden, fjorden. Det hele. Det er barsk, men det er storslået. Det er det, der trækker folk til, siger Sebastian Schaper til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Tyskeren har boet i Danmark i 21 år, og han har en baggrund som sælger og har blandt andet være salgschef hos VM Tarm, Stjernholm A/S og Lind Jensens Maskinfabrik, så det er ikke kun nationaliteten, turistdirektøren er valgt ud fra:

- Branding er et evigt pågående arbejde, og det er vigtigt, at den samlede turisme i området spiller med og bakker op. Vi skal gå efter det, der giver arbejdspladser. Vi skal arbejde på, at vores gæster bliver behandlet både rigtigt og godt, og vi skal arbejde for, at virksomhederne bliver i stand til at leve af tursimen på fuld tid, siger Jørgen Iversen, der er bestyrelsesformand i Ringkøbing Fjord Tursime, om nyansættelsen.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Erhverv.