Skjern jagter perfekt start i Champions League

Med en udesejr i Norge lørdag kan Skjern lægge fundamentet for CL-avancement, siger træner.

Nøglen til at være blandt de to håndboldhold i Champions Leagues gruppe C, som går videre til knockoutfasen i turneringen, går gennem at vinde sine hjemmekampe, mener Skjern Håndbolds cheftræner, Ole Nørgaard.
    
Derfor vil kan han sammen med sit hold tage et skridt mod en perfekt start i turneringen, ved at følge sidste uges hjemmesejr over Dinamo Bucuresti op med en udesejr lørdag mod Elverum fra Norge.
    
- Det vigtigste i Champions League er at holde sin hjemmebane og så stjæle nogle point på udebane. Man så allerede i første spillerrunde, at det endte med tre hjemmebanesejre.
    
- På den måde gjorde vi selv det, der var påkrævet i sidste uge, og nu kan vi så få en nærmest perfekt start ved at slå Elverum, og det går vi efter, siger Skjern-træneren.
    
Gruppen tæller også Kadetten Schaffhausen fra Schweiz, spanske Ademar Leon samt Gorenje Velenje fra Slovenien.
    
De to bedste ud af de seks hold går videre, og Ole Nørgaard regner med, at Skjern er et af dem.
    
- Det er en gruppe, som vi gør os forhåbninger om og har ambitioner om at gå videre fra. Spiller vi op til vores bedste, er jeg overbevist om, at vi går videre, men det er en meget åben og jævnbyrdig gruppe.
    
- Der findes ikke en eneste hjemmekamp eller udekamp, hvor et resultat er givet på forhånd, så vi skal virkelig være koncentrerede hele tiden, for alle fejl bliver straffet hårdt i europæiske kampe, siger han.
    
Skjern har ambitioner om at kunne være med i toppen af både sin Champions League gruppe og i 888 Ligaen, som vestjyderne aktuelt topper.
    
Ole Nørgaard er sikker på, at hans trup er bred nok til begge dele, men derfor kommer han alligevel til at skulle tage fysiske hensyn til et tæt kampprogram.
    
- Jeg kommer sikkert til at dossere spillerne på et tidspunkt, men vores udgangspunkt er, at vi går all-in på begge turneringer.
    
- Det er trods alt meget sjovere at spille kamp end at træne, selv om det er en hård fysisk omgang med mange lange udebaneture og en masse kampe.
    
- Det koster nok lidt kræfter i løbet af sæsonen, men vi er enormt glade for at være med i Champions League, og så må vi bare sørge for, at prisen for at deltage ikke bliver for høj, siger Skjern-træneren.
    
Lørdagens kamp i Norge mod Elverum begynder klokken 17.
    
/ritzau/


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Sport.