Skak skærper børns indlæringsevne

I vores område dystede flere end 3.500 børn i dag i skoleskak. Og det har de godt af. Det hjælper nemlig til at tænke strategisk og langsigtet.

Der var skak i gymnastiksalen på Spjald Skole i dag. På hver sin side af de sort og hvid-ternede plader, sad der elever og dystede i det ældgamle spil.

På landsplan havde 226 skoler sat eleverne foran skakbrikkerne. Og det havde de af en grund. Det er godt for børnene at sidde og tænke over trækkene, og når læring sker gennem spil, synes børn det er sjovere.

- Det er godt, at det er sjovt at lære noget, man bliver ved, at det samtidig er sjovt. Børnene tænker det ikke som undervisning, de tænker det lidt mere som leg, forklarer Ulla Boesen, der er lærer på Spjald Skole.

I et forsøg har forsøgsklasser sat en times skak på skemaet om ugen i stedet for matematik. Børnene i forsøget klarede sig 30 procent bedre end de børn, der ikke spillede skak.

- Man kan lægge lidt flere tal sammen og får lidt mere fornemmelse af, hvordan tingene hænger sammen, siger Ulla Boesen, der er lærer på Spjald Skole.

I alt deltog 250 børn på Spjald Skole. Se vores indslag fra skolen herunder.

Det skærper koncentrationen og gør børn bedre til matematik.

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.