Op mod 500.000 kubikmeter sand skal beskytte Søndervig mod bølgerne

Mange tons sand skal de næste uger pumpes ind på stranden ud for Søndervig.

Foto: Arkiv

De næste mange uger vil et stort langt rør fylde stranden ud for Søndervig. Formålet med røret er at pumpe sand fra havet ind på stranden for at beskytte Søndervig mod havets bølger. Sandet tager nemlig energien ud af bølgerne, hvilket gør, at de er knap så hårde ved kysten.

Arbejdet er afhængigt af forholdsvist roligt vejr, men vi håber på en periode med gunstige vejrforhold, så vi kan nå så meget som muligt inden årets udgang.

Kristian Kvistgaard, områdechef, Kystdirektoratet 

- Arbejdet er afhængigt af forholdsvist roligt vejr, men vi håber på en periode med gunstige vejrforhold, så vi kan nå så meget som muligt inden årets udgang. Her udløber vores tilladelse til arbejdet. Det betyder, at vi sandsynligvis ikke når at lægge alt det sand ud, vi oprindeligt havde planlagt, men det indhenter vi næste år, og kysten kan godt holde til hårdt vejr i mellemtiden, siger områdechef i Kystdirektoratet, Niels Kristian Kvistgaard.

Et stort sandpumpeskib vil arbejde i døgndrift, når det går i gang med at pumpe op til 500.000 m3 sand ind på stranden. Sandpumperen starter ved Danland Feriecenter og arbejder sig først sydpå, hvorefter den arbejder nordpå fra feriecenteret. Hvis ikke sandfodringen blev gjort, ville der i gennemsnit blive nedbrudt én meter af kysten om året ved Søndervig.