Nyslået folketingskandidat: - Mange følelser i spil

- Det her er kun første halvleg - nu går anden halvleg i gang, lyder det fra den nye folketingskandidat for Venstre i Ringkøbing-kredsen, Kenneth Mikkelsen.

- Der er mange følelser i spil. Det er glæde, stolthed og ydmyghed og så lidt spænding i forhold til det, der ligger foran. 

Sådan lyder første reaktion fra en lettet Kenneth Mikkelsen mandag aften efter han med 165 stemmer ud af 260 er blevet valgt som Venstres nye folketingskandidat i Ringkøbing-kredsen, efter at Esben Lunde Larsen har valgt at stoppe i politik. 

Stærkt mandat fra kredsen

Forud for afstemningen har der været intern splittelse i Venstres lokale kreds i Ringkøbing, hvor først byrådsmedlem og modkandidat Lennart Quist valgte at blive løsgænger, og kredsformand for Ringkøbing-kredsen Bent Østergaard valgte at stoppe. Men det har den nyslåede folketingskandidat fra Herning bevidst forsøgt at ignorere, og mandag aften fik han da også over 60 procent af stemmerne. 

- Jeg har egentlig fra dag et gjort klart over for mig selv, at det var vigtigt at komme tidligt ind i forløbet. Det var vigtigt at tale med en masse forskellige mennesker, så de kunne lære mig at kende, og så egentlig holde fokus på hvem jeg er, og hvad jeg står for. Så jeg har ikke forholdt mig til, hvad der ellers er foregået, fastslår han. 

Tradition for folketingsplads

Kandidaturet i Ringkøbing-kredsen har tradition for at give Venstre en plads i folketinget. Kenneth Mikkelsen slår dog fast, at hans folketingsmandag fortsat kræver hårdt arbejde.

- Det her var første halvleg. Nu går der en anden halvleg i gang, som går frem mod folketingsvalget. De mange fremmødte i aften skal ganges med 20 eller 25 frem mod et folketingsvalg, fastslår han.

Kenneth Mikkelsen forholder sig mandag aften til afstemningen, hvor han blev valgt som ny folketingskandidat for Venstre i Ringkøbing-kredsen. 
Foto: Jakob Fenger, TV MIDTVEST

 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Politik.