Nye vindmølle-jobs i Ringkøbing

Husstandsmølle-producenten Solid Wind Power i Ringkøbing har på blot tre måneder skabt 50 nye arbejdspladser.

Siden tilskudsreglerne til husstandsmøller blev forhøjet i starten af året, har Ringkøbing-virksomheden Solid Wind Power fået vind i sejlene.

- Jeg er da en glad mand. I over to år har jeg ventet på den afgørelse, så vi kunne få gang i vores husstandsmøller. Så jeg er rigtig glad, siger Carsten Lauridsen, Indehaver, Solid Wind Power, Ringkøbing.

For bare et år siden så situationen noget anderledes ud for vindmølle-direktøren. Usikkerhed om tilskudsreglerne var dengang en stopklods for mulige, nye kunder. Men det problem er nu løst, og Carsten Lauridsen kan næsten ikke følge med efterspørgslen.

- Vi oplever en kæmpe efterspørgsel på vores husstandsmølle, og i kraft af at efterspørgslen er så stor lige nu, har vi været nødt til at finde nogle flere ansatte, for at imødekomme de henvendelser vi får, siger Carsten Lauridsen, Indehaver, Solid Wind Power, Ringkøbing.

Fra 2013 til januar i år har virksomheden produceret 17 husstandsmøller, men allerede i år har de leveret 15 husstandsmøller. Og ordrebogen er lige nu helt fyldt, og derfor skal indehaver Carsten Lauridsen nu ud og finde et større antal ekstra medarbejder, som kan hjælpe med at montere og samle møllerne.

- Det er rigtig positivt, at der er så stor efterspørgsel, og på nuværende tidspunkt er udfordringen at finde det rigtige mandskab og få virksomheden gearet op i den takt, som efterspørgslerne kommer, siger Carsten Lauridsen, Indehaver, Solid Wind Power, Ringkøbing.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Miljø.