Minkavlere politianmeldt for misrøgt

20 minkavlere i landsdelen er meldt til politiet for dyremisrøgt. Anmeldelserne kommer fra Fødevarestyrelsen, der har set optagelser til Tv-programmet Operation X.

Skjulte optagelser, der bliver bragt i Operation X senere på måneden, viser mink der er blevet udsat for misrøgt. De billeder har fået Fødevarestyrelsen til at politianmelde 20 minkavlere her fra landsdelen. Mange af minkene har sår, der er af ældre dato, og det bekymrer Fødevarestyrelsen:

- De er så alvorlige, at vi synes, vi skal ud og se besætningerne, siger veterinærchef fra Fødevarestyrelsen John Larsen

Det er pure opspind

I Midtjyllands Pelsdyravlerforening tager de afstand fra enhver form for misrøgt. Foreningens formand John Papsø finder det kritisabelt, hvis mink er blevet behandlet dårligt. Han mener dog, at der er tale om få tilfælde, og at Operation X får det til at se meget værre ud, end det er:

- Jeg tror det er pure opspind. Der er også dyr, der har sår, hvis du tager ud på en rideskole, siger formand John Papsø

Pelsavlerforeningen har nu valgt at anlægge fogedforbud mod visning af billeder af misrøgtede mink. Anmeldelsen af dyremishandlingen ligger hos politiet, der skal undersøge de 20 minkfarme, der er anmeldt i landsdelen.

(foto: Ekstra Bladet)

Hør veterinærchef fra Fødevarestyrelsen John Larsen forklare nærmere, hvorfor de har anmeldt minkavlerne:

Hør formand for Midtjyllands Pelsdyravlerforening forklare, hvorfor de er imod billederne af misrøgtede mink:


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Erhverv.