Marianne var skeptisk omkring sønnens computerkarriere – nu er han millionær

Marianne Colkær Thomsen havde ikke regnet med, at hendes søn skulle tjene styrtende med penge på at spille computerspillet Fortnite.

Det er ikke kun i fodbold, golf og tennis, præmiepengene er enorme.

Det er de også i det populære computerspil Fortnite, som der netop er blevet afholdt verdensmesterskaber i på den anden side af Atlanten i New York.

Her løb 18-årige Jonas Colkær Thomsen fra Tarm med én million kroner i præmiepenge. Og dermed gjorde han sin mors skepsis omkring hans computerkarriere til skamme.

Hun har nemlig ikke altid været helt vild med tanken om, at sønnen skulle forsøge at tjene sine penge foran computerskærmen.

- Jeg gav mig, og det har jeg det godt i dag, siger Marianne Colkær Thomsen.

- Der er ikke mange unge, der får sådan en mulighed for at vinde så mange penge så tidligt i deres liv, lyder det.

Træner 10 timer om dagen

Og hvad kræver det så at blive en del af verdenstoppen i Fortnite?

Først og fremmest en helt masse træning. 10 timer om dagen bruger Jonas Colkær Thomsen på at passe og pleje talentet.

Det betyder også, at han ikke laver andet, for gymnasiet er der ikke længere tid til. Det hjalp broderen resten af familien med at forstå.

- Det har krævet en del arbejde at overbevise de andre i familien om, at han har et stort talent. Det kan vi ikke komme udenom, lyder det fra Michael Colkær Thomsen.

Marianne Colkær Thomsen følger op:

- Jeg sagde: ’Så gør vi det’, og så gik vi ned og skrev ham ud af gymnasiet.

Håber han vil være fornuftig med pengene

Selvom pengene på bankbogen nu er store, så forventer moderen ikke, at de bliver ødslet væk. Dertil er Jonas Colkær Thomsen for meget jyde af sind, lyder det.

- Jeg håber, han vil være fornuftig og behandle pengene på den måde, han skal, så han ikke bare går ud og fyrer hele skidtet af på én gang, griner hun.

- Vi har ikke snakket så meget om det, men Jonas er meget påpasselig med sine penge, så jeg tror ikke, de bliver smidt væk.

Jonas Colkær har dog lovet familien en rejse, hvis det kom dertil, at han kvalificerede sig til VM i Fortnite. Kvalifikationen i sig selv giver 500.000 kroner i præmiepenge.

- Så der har vi en rejse til gode, så det er ikke så dårligt, siger Marianne Colkær Thomsen.

Vinderen af VM i Fortnite, den 16-årige amerikaner Kyle Giersdorf, gamede sig til hovedgevinsten på 20 millioner kroner.

 

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.