Lalandia-projekt skaber jubel og bekymring i Søndervig

På et borgermøde i Søndervig var flere borgere bekymrede for, om byen kan rumme de mange turister, Lalandia Feriepark vil trække til området.

Nordeuropas største badeland forventes at stå klar i 2022. 
Nordeuropas største badeland forventes at stå klar i 2022. 
Foto: Nicolaj Bøndergaard Madsen, TV MIDTVEST

På et borgermøde her til aften kunne 320 lokale i Søndervig blive klogere på Nordeuropas største badeland, der er på vej til byen.

Den store feriepark Lalandia fik i foråret grønt lys til at blive bygget.

Det betyder, at 69 hektar land kommer til at danne rammen for et badeland, indendørs aktiviteter og en masse sommerhuse.

Stor turistmagnet

Mens dele af lokalsamfundet jubler over flere turister og arbejdspladser, så er der også lokale, der er bekymrede for, hvor meget det kommer til at fylde i byen.

En af de borgere, der har nogle bekymringer omkring byggeriet, er Mogens Nielsen fra Houvig. 

- Selve projektet er i og for sig udmærket, men vi mangler noget snak om, hvor alle de mennesker skal være henne, når de vil til stranden. De kan ikke være lige ud for Søndervig alle sammen, siger han.

Borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune Hans Østergaard (V) vil gerne lytte til Mogens Nielsens bekymringer. Han anerkender også, at der skal ske ændringer på dele af infrastrukturen i byen, når de mange turister rykker ind. 

Men Feriepark Lalandia er en rigtig god ting for turismen i kommunen, pointerer han.

- Lalandia vil jo øge antallet af overnatninger i Ringkøbing-Skjern Kommune med adskillige 100.000. Det vil skabe vækst og arbejdspladser, siger han.

Ny omfartsvej

Ét af de knudepunkter i byen, der skal gøres noget ved, er Søndervig-krydset. Det fortæller Anne Mette Kjær, der er planlægger i Ringkøbing-Skjern Kommune. 

- Søndervig-krydset er i dag sådan, at det stopper til om sommeren, hvor alle gerne vil ud og nyde havet og ferielandet. Det laver vi om på med en omfartsvej, fortæller hun. 

Nordeuropas største badeland forventes at stå klar i 2022. 

Udover det store badeland skal der også opføres 500 sommerhuse i området. Langt størstedelen af de mange sommerhuse er allerede solgt.

2:51
Nordeuropas største badeland er på vej til Søndervig, og her til aften er byens lokale inviteret til møde for at høre mere om det store projekt.