Hjertestarter bag lås og slå

Af frygt for hærværk nytårsaften vil man indkapsle hjertestarten i Sdr. Vium.

Når vi siger farvel til det gamle år og velkommen til det nye, så er det næsten ligeså sikkert, at en række postkasser må lade livet, som at Dronningen siger 'Gud bevare Danmark'. Og i Sdr. Vium frygter man, at byens hjertestarter vil lide samme skæbne som postkasserne. Derfor vil formanden i byens sogneforening nu have hjertestarteren bag lås og slå på årets sidste dag.

Dyr investering

Hjertestarteren hænger i dag på facaden ved byens købmand, så den er tilgængelig for alle. Den har kostet 25.000 kroner. Penge som det har taget et helt år for byens sogneforening at samle ind. Og da hjertestarteren ikke er forsikret, frygter man, at den investering ryger i luften, hvis den bliver udsat for hærværk nytårsaften.

Dårlig idé

Hos vagtcentralen og TrygFonden mener man, at det er en dårlig idé at låse hjertestarten inde, specielt nytårsaften. Traditionelt sker der nemlig mange ulykker, når nytårskrudtet fyres af. Derfor kan der blive ekstra brug for hjertestarteren netop den dag, og det vil være katastrofalt at låse den inde.

Et kort over, hvor der ellers er opstillet hjertestartere i landsdelen, kan findes HER.