Hjælp, turisterne kommer

Inden for de næste år forventer branchen, at der kommer en million flere overnatninger i Ringkøbing-Skjern. Det giver store udfordringer i området.

Det går så godt i turistbranchen i Ringkøbing-Skjern Kommune, at de ikke kan få armene ned. Men det er der skam heller ikke tid til, for der er brug for alle de hænder, der kan skaffes. Og i fremtiden bliver der brug for endnu flere.

quoteVi lægger stor vægt på at man er passioneret.

Eva Bækkegaard, bureauchef hos Esmark Feriehusudlejning i Søndervig.

Inden for de næste seks år forventer branchen, at der kommer en million flere overnatninger. Samtidig bruger turisterne flere og flere penge - i 2025 forventes en turist at bruge 50 procent flere penge.

Se også: Turismen i Ringkøbing-Skjern er en milliard-business og den vokser.

Gode nyheder for branchen i Ringkøbing - men succesen giver også udfordringer. For der skal bruges flere hænder for at følge med. Branchen skal nemlig ud og skaffe et sted mellem 1.000 og 1.500 flere ansatte.  

Jobgaranti 

Med gode tyskkundskaber er der næsten jobgaranti hos Esmark Sommerhusudlejning.

- Vi lægger stor vægt på, at man er passioneret, og at man kan lide arbejdet. Så er det også en fordel, hvis man kan noget tysk, siger Eva Bækkegaard, der er bureauchef hos Esmark Feriehusudlejning i Søndervig.

Med gode tyskkundskaber er der næsten jobgaranti hos Esmark Sommerhusudlejning.
Med gode tyskkundskaber er der næsten jobgaranti hos Esmark Sommerhusudlejning.
Foto: Nicolaj Bøndergaard Madsen, TV MIDTVEST

Inden for de næste to år forventer Esmark i Søndervig at vokse fra 70 fuldtidsansatte til 100, og det kan godt blive et problem.

- Vi har virkelig meget fokus på rekruttering. Vi er ude på handelsskolerne. Vi er på erhvervsskolerne og fortælle om vores arbejde, siger Eva Bækkegaard.

Må gå andre veje

Og det er nok en god ide at gå nye veje, for branchen må i stort omfang selv finde de ekstra hænder.

- De kan ikke kun sætte deres lid til mig. De skal også gå andre veje. Det er helt sikkert.

Hvorfor?

Fordi så mange har vi ikke i vores systemer, og det er vi glade nok for, siger Susanne Nielsen, afdelingsleder ved Jobcenter Ringkøbing-Skjern.

Lige nu har Ringkøbing-Skjern Kommune 700 ledige, så der er et stykke vej til de forventede 1500 ledige jobs.

Lalandia - en turistmagnet

Det kommende Lalandia er en af årsagerne til den forventede fremgang i turismen. Lalandia får tilknyttet 483 feriehuse og 200 hotelværelser. De tal fik turistchefen til at regne på, hvad det betyder, og hvordan man løfter succesen.

Det kommende Lalandia er med til at give flere turister.
Det kommende Lalandia er med til at give flere turister.
Foto: Nicolaj Bøndergaard Madsen, TV MIDTVEST

- Vi har haft nogle workshops med vores erhverv herude og har kigget på arbejdskraften, og vi skal se på, hvordan vi mere samlet kan tiltrække arbejdskraft, siger Søren Lydig Kristensen, direktør for  Ringkøbing Fjord Turisme.

Hotel Fjordgården har også kigget i krystalkuglen. Den viser flere gæster, og de vil inden for fem år købe for 20 procent mere i døgnet.

Folk vil have luksus. Derfor bygger hotellet nu kurbad. Men med luksus skal der ekstra personale til - ikke mindst kokke. Og de er allerede en mangelvare.

Turister i dag vil have luksus.
Turister i dag vil have luksus.
Foto: Nicolaj Bøndergaard Madsen, TV MIDTVEST

- Ja, det er jo lige før, man kan få et mavesår over en opsigelse, for man ved, det er så svært at få nye ind igen, siger Brian Madsen, der er direktør for Hotel Fjordgården A/S i Ringkøbing.

Se tv-indslaget om turismen, der stiger i Ringkøbing-skjern Kommune.

Hos Esmark Feriehusudlejning håber man, at man kan tiltrække nye kolleger ved at fortælle om det gode ved jobbet. Altså udover at man får lov til at tale en masse tysk.

Se også: Turismen satte ny rekord for overnatninger i første halvår 2018.

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Erhverv.