Børnehavebørn tager på tur med skridttæller på

I børnehaverne Spirevium og Børnebo går børnene deres egne veje - og de har skridttæller på.

Ifølge en undersøgelse fra BUPL bevæger børnehavebørn sig generelt for lidt. Det er dog ikke tilfældet i børnehaven Spirevium, der ligger i Sønder Vium ved Tarm.

Her er 40 tirsdage blevet booket med udflugter. Hver gang til et nyt sted. I samarbejde med børnehaven Børnebo fra Lyne.

- Vi er ikke curling-pædagoger, vil jeg sige. Når børn skal udvikles, så skal de prøve at bryde deres grænser og lære at tro mere på dem selv. Jo mere vi gør for dem, jo mindre kan de selv, siger Kiki Hansen, der er afdelingsleder i børnehaven Spirevium. 

Det er da heller ikke langs stierne, at børnene færdes mest.

- Hvis de bare går ad den normale sti, så er det jo nogenlunde nemt. Jeg vil gerne lære dem, at de godt kan selv. Når vi går en anden vej, så skal de jo selv finde ud af, hvilken vej der er smartest at gå. De skal se, hvor der er færrest grene, hvor der er stejlt eller hvor der er rødder, de kan få fat på, siger Kiki Hansen.

Børnene bliver udstyret med en skridttæller, og når dagen er slut, kan pædagogerne registrere, hvor langt de har gået. Oplevelserne bliver desuden foreviget i et opslagsværk til forældrene, som de kan bruge til at få inspiration til udflugter med deres børn.

 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Sundhed.