Bork Musik- og Havnefestival fylder 40 år

Blandt andet scenen er blevet markant større siden den første festival i 1979.

En festival på havnen i Bork. Det var, hvad Chresten Madsen Lauridsen for præcis 40 år siden fik stablet på benene. Dengang gæstede et par 100 festivalen på havnefestivalen - i dag er der flere tusinde. 

quote- Bork Havn- og Musikfestival er i toppen af alle de fantastiske festivaler i Danmark, som jeg spiller ved. Jeg kommer tilbage hvert år, fordi jeg elsker folkene fra vestkysten.

Tom Donovan, irsk musiker

- Dengang var teltet 5*8 meter, men vi havde det i hvert fald sjovt, lyder det fra Chresten Madsen Lauridsen, der er tidligere formand for festivalen.

Festivalen blev en succes, og derfor blev festivalpladsen helt tæt på vandet hurtigt for lille og rykkede derfor til en nærliggende mark, hvor festivalen lige netop nu løber af stablen. Nu er der tre telte med livemusik og den største scene er 365 kvadratmeter. Den udvikling og rejse, som festivalen har været på de fire seneste årtier, rammer også manden, der var med til at grundlægge Bork Musik- og Havne Festival.

- Det er virkelig fantastisk at se. Der er ingen, der kunne have drømt om det her, siger Chresten Madsen Lauridsen.

Vores sommerredaktion er atter rykket ud i det midt- og vestjyske land til en omgang af vores direkte program. Denne gang fra Bork torsdag aften. 

 

Smukfest er blevet skiftet ud med Bork

Også Jens Erik Antonsen fra Nørre Snede er blevet ramt af festival-stemningen ved Bork Havn. I mange år har han været fast festivalgænger på Smukfest i Skanderborg, men én tradition er nu blevet udskiftet med en anden – og istedet for at feste i Bøgeskoven indånder han nu frisk havduft.

- Der er hyggeligt herude, og der er plads. Jeg synes, at der er ved at være lidt for mange mennesker i Skanderborg. Det her er nede på jorden, og alligevel sker der en helt masse, siger Jens Erik Antonsen.

- Der er en god mentalitet herude.

En anden, der også har forelsket sig i festivalen, er den irske musiker Tom Donovan. De seneste 25 år har han spillet op til dans i det irske telt.

- Bork Havn- og Musikfestival er i toppen af alle de fantastiske festivaler i Danmark, som jeg spiller på. Jeg kommer tilbage hvert år, fordi jeg elsker folkene fra vestkysten, lyder det fra Tom Donovan.

Dette års festival slutter lørdag aften, hvor Infernal går på den store scene til midnat.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Kultur.