Aarhus snupper titel fra Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing-Skjern Kommune var tæt på at kunne kalde sig Europæisk Frivillighovedstad 2018, men i opløbet blev det Aarhus Kommune, der trak det længste strå.

Før har byer som Barcelona, Lissabon og London haft æren - i 2018 er det Aarhus, der kan pynte sig med titlen som Europæisk Frivillighedshovedstad.

Mandag eftermiddag afgjorde European Volunteer Centre i London, at Aarhus Kommunen løb med sejren. Men aarhusianere var ikke de eneste, der fulgte afgørelsen tæt. Ringkøbing-Skjern Kommunen var med i opløbet, men måtte desværre se sig slået på målstregen.

- Ringkøbing-Skjern Kommune havde meget gerne selv båret titlen som Europæisk Frivillighedshovedstad 2018, men nu ønsker vi Aarhus tillykke og vil naturligvis gerne yde et frivilligt stykke arbejde, hvis de får brug for det, siger borgmester Iver Enevoldsen i en pressemeddelelse.

Titlen skal fejre og ære frivilligheden, og den sætter fokus på kommuner, der støtter og styrker lokale frivillige organisationer og initiativer. Det er femte år i træk, at European Volunteer Centre kårer en Europæisk Frivillighovedstad.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Livsstil.