Abdalla: I vil have ram på mig

Fredag var første dag, hvor den tiltalte bandeleder Danny Abdalla skulle forklare sig i Retten i Holstebro.

51-årige libanesiske Danny Abdalla nægter sig skyldig i 33 ud af de i alt 36 forhold, han er tiltalt for at have begået i perioden fra juli 2014 til december sidste år. 

Mens anklager Lise Hebsgaard afhørte Danny Abdalla omkring de første forhold i anklageskriftet, der drejer sig om blandt andet skyderi i Thy sidste år, forholdte han sig stille og roligt. Han sad midt i retssalen og svarede på det, anklageren spurgte om. Han nægtede dog at svare på et af de indledende spørgsmål omkring aktiviteterne i 'Den International Klub' med begrundelsen; ”Jeg kan ikke se, hvad det har med sagen at gøre.”

Bandelederen er også tiltalt for at have voldtaget en veninde til hans ekskæreste mellem juli 2015 og september 2015 på en adresse i Frederikshavn. Det nægter Abdalla, der skulle have fundet sted.

quote- Hun prøver at ramme mig. Jeg vil hellere skydes end sigtes for voldtægt. I har forfalsket ting. I vil have ram på mig.

- Danny Abdalla

Han forklarede i retten, at han bliver forsøgt ført bag lyset, og han er overbevist om, at politiet har forfalsket ting.

- Kære dommer, jeg er familiefar, og jeg har seks børn. Hun prøver at ramme mig. Jeg vil hellere skydes end dømmes for voldtægt. I har forfalsket ting. I vil have ram på mig, udbrød Danny Abdalla højlydt i retten og pegede på Lise Hebsgaard, der er Midt- og Vestjyllands Politis anklager i sagen.

I tiltalen fremgår det, at Danny Abdalla skulle have hevet kvinden ind i soveværelset, hevet hendes tøj af, mens hun græd og skubbede imod. Det fik, ifølge sigtelsen, Danny Abdalla til at gribe fat om hendes hals, fastholde hendes arme og ben og gennemføre samleje.

Abdalla: Del af komplot

Danny Abdalla forklarer, at det er en del af et større komplot, der er lavet for at ramme ham. Overfor retten og alle tilstedeværende fremviser han et dokument, der skulle bevise, at han ikke har boet på den adresse i Frederikshavn på det tidspunkt, hvor han ifølge tiltalen skulle have voldtaget kvinden.

Hans forsvarer, Rasmus Amandusson tysser på ham, forklarer at det er rigtigt, at der er noget, der ikke stemmer overens i tiltalen, men får Abdalla talt til ro med forsikring om, at forsvareren nok skal vende tilbage til det i sin afhøring. 

Anklager Lise Hebsgaard medgiver, at der er noget rod med nogle datoer og bopælsadresser i anklageskriftet, mens fastholder ikke desto mindre sine spørgsmål til tiltalen for voldtægt.

- Anklagemyndigheden har jo selvfølgelig meget grundig forsøgt at komme rundt om tingene, men der er jo nogle steder, hvor jeg mener, at man mangler at få den uddybende forklaring, og der er også nogle omstændigheder, hvor man måske blev skåret lidt af, hvor man gerne vil ind på nogle andre ting, som også kan have væsentlig betydning efter forsvarets opfattelse, siger Danny Abdallas forsvarer, Rasmus Amandusson til TV MIDTVEST. 

Det kom desuden frem, at politiet sidste weekend fandt et 15 sider langt brev, som Abdalla havde forsøgt at smugle ud af arresten i Enner Mark Fængsel med en person, der ikke var underlagt brevkontrol.

Brevet var angiveligt tiltænkt hans datter. I brevet skulle der blandt andet stå, at politiet prøver at knalde ham, og desuden skulle Abdalla have hentydet til, at han ville bruge beskidte tricks i retssagen. 

Han forklarede i dag, at han fortrød brevet, men at han havde skrevet, som har han gjort, fordi han mener, at politiet lyver og har forfalsket dokumenter for at få ram på ham.

Nægter sig skyldig

Generelt så var det tydeligt, at Danny Abdalla var godt forberedt til retsmødet, lyder det fra TV MIDTVEST's reporter i retssalen. Med sig op i afhøringsskranken havde han en stak papirer, som han ind imellem tyede til, inden han svarede på anklagerens spørgsmål. Men der var også ting undervejs, som han ikke kunne huske, og da måtte anklageren tage til takke med svaret: "Det kan jeg ikke huske, det er lang tid siden."

Danny Abdalla nægter sig skyldig i 33 af de 36 forhold, han er tiltalt for. Retssagen fortsætter på tirsdag ved Retten i Holstebro. 

 

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.