Budgettet er på plads i Region Nordjylland: Thisted får en akutlægebil

Torsdag aften indgik et bredt flertal i Region Nordjylland en aftale om næste års budget.

Efter budgetforlig i Region Nordjylland får Thisted en akutlægebil.
Efter budgetforlig i Region Nordjylland får Thisted en akutlægebil.
Foto: TV2 Nord

Alle partierne i Region Nordjylland med undtagelse af Det Konservative Folkeparti blev torsdag aften enige om, hvordan pengene skal fordeles det kommende år. Og har blev et løft inden for sundhedsområdet prioriteret. Det betyder, at Thisted bliver fast base for en akutlægebil.

- Det har været en svær øvelse at få budgettet til at hænge sammen, for selvom regionen fik 134 mio. kr. i økonomiaftalen med regeringen, vokser træerne ikke ind i himlen, og det har været nødvendigt med en skarp prioritering. Jeg er glad for, at der trods den skarpe prioritering er blevet plads til en række løft inden for sundhedsområdet, siger regionsrådsformand Ulla Astman fra Socialdemokratiet.

Først klar i sommeren 2020

Ifølge Limfjord Update har regionspolitikerne i første omgang afsat omkring 4,4 millioner kroner, der skal bruges til at etablere akutlægebilen. Samtidig er man med aftalen fortrøstningsfuld i forhold til at finde yderligere cirka fire millioner kroner om året til udgifterne og driften af lægebilen.

Da akutlægebilen i en opstartsperiode vil være afhængig af etablering af et vikarhold af læger til at bemande akutlægebilen, må det forventes, at akutlægebilen i Thisted først vil kunne etableres sommeren 2020. Forligspartierne understreger, at paramedicinerbilen i Thisted fortsat vil være i drift i de perioder på døgnet, hvor lægebilen ikke er i beredskab.