SMS optimerer hospitalerne i Region Midt

Region Midtjylland effektiviserer ved hjælp af SMS'ere. 1 mio. SMS'ere er indtil videre sendt afsted til patienterne, og flere møder frem som aftalt.

Hospitalerne i Region Midtjylland sender stadig flere sms'er for at minde patienter om, at de har en tid til fx en scanning, et kontrolbesøg eller en aftale hos en psykiater.

I slutningen af december 2014 nåede regionen op på i alt 1 million afsendte sms'er, optalt fra sms-ordningen blevet taget i brug tilbage i 2009.

- En million afsendte sms'er på fem år lyder måske ikke af så meget. Men tallet skal ses i lyset af, at regionen, da vi begyndte, kun afsendte små 50 sms'er om måneden. Det tal er nu steget til i gennemsnit 22.000 sms'er om måneden i 2013 og i gennemsnit 43.000 sms'er om måneden i 2014, siger Kristian Kyneb, it-koordinator i Region Midtjylland.

Region Midtjylland har ikke tal på, hvor meget antallet af ikke-fremmødte patienter er faldet, siden sms'erne for alvor er blevet taget i brug, men hospitalerne har en klar oplevelse af, at flere patienter møder op, når de får en sms.

På sigt sparer det både tid og penge for hospitalerne, da de bookede tider ikke går til spilde, men kan gives til en ny patient, oplyser Region Midt i en pressemeddelelse.

 

 


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Samfund.