Midt- og vestjyder dårligst til elpærer

Borgere i Region Midtjylland kommer oftere til skade, når vaskemaskinen strejker og elpæren skal skiftes. Det viser en ny statistik, TEKNIQ har offentliggjort.

En ny statistik viser, at 7.000 danskere årligt ryger på skadestuen efter elulykker. I Region Midtjylland drejer det sig om cirka 2.250 personer om året, der kommer til skade, når der bliver pillet ved elinstallationerne.

- Vi tager generelt ikke el alvorligt nok, selvom vi jo godt ved, det er farligt. Det er samme mekanisme, der gør, at vi kører for stærkt i vores biler eller cykler uden cykelhjelm, selvom det er farligt. Derfor kan ulykken for eksempel ske, hvis butiksassistenten får fingrene ind i armaturet og får stød, fordi hun vil skfite en lyskilde, siger Anette Kærgaard fra Arbejdsmedicinsk Klinik på Regionshospitalet i Herning i en pressemeddelelse.

Topper listen over elulykker

På alle parametre ligger Region Midtjylland højest. Både i forhold til landets øvrige regioner og i forhold til, hvor stor befolkningen er i de enkelte regioner. Og det skal der gøres noget ved.

- Autorisationsordningen er netop indført for at beskytte forbrugerne mod dårligt arbejde, elskader og elbrande. Derfor skal vi styrke ordningen op oplyse borgerne om, at el er noget, som kun uddannede fagfolk skal arbejde med. Herudover skal vi selvfølgelig løbende sørge for, at medarbejdere overholder sikkerhedsreglerne, siger Martin Rosborg, der er formand for TEKNIQ-råd Midtjylland og direktør i elinstallatørvirksomheden Rosborg El.