Læge er tiltalt for seksuelle overgreb på patienter

Kvindelige patienter blev ifølge tiltale udsat for overgreb af læge på sygehus i Viborg og hospital i Skejby.

Regionshospitalet Viborg
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

En 30-årig mandlig læge er blevet tiltalt for at have begået seksuelle overgreb og krænket patienter.

Det oplyser Østjyllands Politi onsdag.

Lægen tiltales for at have misbrugt sin stilling og for at have krænket to kvindelige patienter seksuelt og have krænket en tredje kvindes blufærdighed.

Overgrebene blev ifølge anklageskriftet begået i januar 2022 på Viborg Sygehus og i marts på Aarhus Universitetshospital i Skejby.

Ved begge lejligheder var det ifølge tiltalen i forbindelse med undersøgelse af patienterne, at lægen begik overgrebene.

Den 30-årige har siddet varetægtsfængslet i sagen siden 24. marts. Det er tidligere kommet frem, at han nægter sig skyldig.

Århus Stiftstidende har tidligere talt med en kvinde, som fortalte, hvordan hun var indlagt med over 40 i feber og blev opsøgt af lægen.

Det skulle efterfølgende vise sig, at han slet ikke var tilknyttet den pågældende afdeling. Under påskud af at der skulle være tale om undersøgelser af kvinden, forgreb lægen sig på hende på forskellig vis, fortalte kvinden i april.

Umiddelbart efter episoden kontaktede kvinden afdelingens bagvagt, som fortalte, at lægen tilhørte en anden afdeling, og at han slet ikke var på vagt.

- Da stod det pludselig lysende klart for mig, at jeg havde været udsat for et overgreb, sagde kvinden til avisen.

Anklagemyndigheden går i sagen efter, at lægen frakendes retten til at udøve lægegerning indtil videre.

Sagen skal for Retten i Aarhus 13. december og er berammet til fire dage.

/ritzau/