Kollerup om hjælpepakke til hjemegnen: - Det betyder meget

Der er en hjælpepakke på vej til de nordjyske kommuner, der har været lukket ned. Erhvervsminister Simon Kollerup er sikker på, at det kommer til at redde turismen i regionen.

Fredag sidst på eftermiddagen landede der en god nyhed til borgerne i Region Nordjylland. Regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier er nemlig blevet enig om en hjælpepakke til de syv kommuner, som har været underlagt stramme restriktioner.

quoteJeg er tilfreds, som det hedder på politikersprog, med, at vi kunne lave den her aftale i dag.

Simon Kollerup (S), Erhvervsminister

Erhvervsminister Simon Kollerup, som kommer fra Thisted, glæder sig over at kunne sende økonomisk hjælp i sin hjemstavns retning.

- Jeg kan da godt mærke, at jeg også er nordjyde i den her sammenhæng. Jeg har både været stolt over den indsats, Nordjylland har gjort, og jeg ved også godt, hvor hårdt det har været, siger Simon Kollerup (S) fredag aften til TV MIDTVEST.

Hjælpepakken skal både hjælpe virksomheder, kulturen og idrætslivet i de nordjyske kommuner, oplyser Erhvervsministeriet på deres hjemmeside.

Blandt andet indgår der en pulje på fem millioner kroner, som skal bruges til at styrke markedsføringen af Nordjylland og få gang i turismen.

- Vi skal have gæster til Nordjylland igen. De skal bruge vores restauranter, de skal bruge vores hoteller, de skal huske, at Nordjylland er et dejligt sted at komme til, og det hjælper pakken med i dag, siger Simon Kollerup.

Tema

Nedlukning i nord

Virksomheder skal også kompenseres

Ministeren, der er valgt i Thistedkredsen, ved, at det kommer til at kræve et stort stykke arbejde, men han tror på, at Nordjylland med hjælpepakken kan få gang i turismen igen.

- Jeg ved godt, at der er en særlig opgave ovenpå det her, og derfor er der også helt kontant økonomisk støtte til den markedsføringsopgave i den nye aftale, siger Simon Kollerup.

- Det betyder meget, at man kan sende mange millioner til Nordjylland og til de kommuner, der har været hårdt ramt.

Udover hjælp til at få turisterne tilbage til Nordjylland skal hjælpepakken blandt andet også indebære penge til en ensomhedspulje og kompensation til virksomheder, herunder selvstændige.

- Jeg er tilfreds, som det hedder på politikersprog, med, at vi kunne lave den her aftale i dag. Selvfølgelig skal der økonomisk hjælp til Nordjylland, og det kommer der nu, siger Simon Kollerup om den nye hjælpepakke.

Meningen er, at den nye aftale skal kunne bruges som model for kompensation, hvis andre dele af landet skal lukke på et senere tidspunkt, skriver Ritzau fredag.

DET INDEHOLDER HJÆLPEPAKKEN:

 


Læs flere artikler fra Region Nordjylland eller i kategorien Samfund.